2010.09.14 - Barbados- Kovács Mária is 8 között van

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Kovács Mária is bejutott a nyolc közé

 

A mai nap három súlycsoportban voltunk érdekeltek a barbadosi Világbajnokságon.

Elsőként a Pikács Mercédesz a 60kg-ban Danuse Dihofovával (CZE) mérkőzött meg a nyolc közé jutásért. A még ifi Pikácsnak most még soknak bizonyult a nagy tapasztalatokkal rendelkező, több világversenyt megjárt cseh. Ugyan igyekezett betartani a megbeszélt taktikai feladatokat, de nem sikerült azokat maradéktalanul végrehajtania. Hiányosságait ellenfele jól felismerte és kihasználva azokat gyűjtögette pontjait. Mercinek még sok gyakorlásra és tapasztalatszerzésre van szüksége, hogy a hasonló helyzetekkel meg tudjon birkózni. Ehhez pedig még rengeteg idő áll a rendelkezésére, hiszen a VB ideje alatt ünnepelte a 18. születésnapját.

Papp Nikolett a 64kg-os kategóriában lépett a kötelek közé a Margarita Chavena (BUL) ellen. Niki a tőle megszokott módon rögtön támadásba lendült, de a hasonlóan folyamatos bolgárnak ez nem okozott gondot, sőt gyorsabb, dinamikusabb találataival megelőzte a Dombóvári klub versenyzőjét. Niki végig küzdött, harcolt, azonban Chavena most jobbnak bizonyult. Papp 4:16-os vereséggel búcsúzott a Világbajnokságtól. Azonban nincs oka szégyenkezésre, hiszen minden tőle telhetőt megtett.

A legmagasabb olimpiai súlycsoportra a 75kg-ra az esti programban került sor, ahol Kovács Máriának Erika Guerriert kellett legyőznie a továbbjutásért. Marcsi gyorsan magához ragadta a kezdeményezést és néhány jól elhelyezett felütéssel megadta a mérkőzés alaphangját. S bár ellenfele folyamatosan támadni próbált akciói rendre meghiúsultak és a PVSK-s lány találataival végződtek. Már az első felvonás 9 pontos magyar vezetéssel zárult (9:0), ami a következőkben csak tovább növekedett a folyamatosan rohamozó Guerrier-rel szemben. A kétszeres Uniós Bajnok (2009 75kg, 2010 81kg) rohamait Marcsi jól védte majd zárt védekezéséből gyors támadásokkal szerezte pontjait( főként jobb felütésekből). Ugyan a nagy iramú mérkőzésen mindkét versenyző elfáradt, Kovács végig rendezett maradt és az utolsó menetben is tovább növelte előnyét. Hatalmas fölénnyel 17:2-es pontozással jutott be a legjobb nyolc közé. A 15.-ei nyolcad döntőben azzal a holland Nouchka Fontijn-nal küzd meg az éremért, akivel a keszthelyi Uniós Bajnokság selejtezőjében már találkozott.

Marcsin kívül a nyolcfős magyar csapatból Ancsin Katalinnak (48kg), Némedi Csillának (54kg) és Nagy Tímeának (81kg) sikerült beverekednie magát a legjobb nyolc közé.

A holnapi nap még Mizsei Viviennek lesz lehetősége kivívni, hogy a nyolcasok társaságába tartozhasson. Ellenfele a koreai Euna Jang lesz.

Szuknai Zsuzsanna

képgaléria
Barbados- Kovács Mária is 8 között van Barbados- Kovács Mária is 8 között van Barbados- Kovács Mária is 8 között van Barbados- Kovács Mária is 8 között van Barbados- Kovács Mária is 8 között van Barbados- Kovács Mária is 8 között van
kapcsolódó versenyzők