2010.09.13 - Barbados- Eddig 3-an a 8 között a Női VB-n

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Mizsei Vivi és Nagy Timi is tovább jutott

Újabb sikereket könyvelhet el a női ökölvívó válogatott a Barbadoson zajló Világbajnokság 4. napján. Ma is két ökölvívónk küzdött meg a továbbjutásért.
Elsőkén Mizsei Vivien, akinek jól sikerült a bemutatkozója az 51kg-os súlycsoport második körében. A vietnámi Nguyen Thi elleni mérkőzésen fegyelmezetten, a taktikai utasításokat betartva bokszolt. Jó lábmunkával elbizonytalanította a beugrásokból támadni akaró ázsiait és Ő lepte meg ellenfelét kontra akcióival. A második menetben 4 pontos előnyre tett szert, ami a mérkőzés második felére Nguyent váltásra kényszerítette. Azonban a következő két menetben folyamatos támadással próbálkozó vietnámit a fordított alapállású magyar lány rendre megfogadta bal egyenesekkel, majd taktikusan kettős fedezékben közel lépve törte meg annak lendületét. A kiskunfélegyházi ökölvívó 9:15-ös pontozásos győzelemmel jutott be a 16 közé. A következő mérkőzésére 14.-én kerül sor a koreai Euna Yang ellen.

Hasonlóképp jól szerepelt Nagy Tímea a 81kg-os kategóriában. A nagy tapasztalatokkal rendelkező Lord- Wilder Tyler (USA) ellen jól kihasználta adottságait és kitáncolta a nehézkes mozgású, de nagyokat csapkodó amerikait. A nagyon (sőt túlságosan is) magabiztosan érkező pánamerikai bajnok és volt Vb bronzérmes Tylernek hamar rá kellett jönnie, hogy a magyar lányt nem tudja verekedésre kényszeríteni. Ezzel a helyzettel azonban nem tudott mit kezdeni, hiszen 2-3 ütésből álló támadásaival sehol sem találta Timit, aki viszont vagy megelőzte, vagy megkontrázta, ami teljesen elbizonytalanította az amerikait. A DVSC versenyzőjének már a harmadik menetre jelentős előnyt sikerült kivívni, azonban az ész nélkül támadó ellenfele csak még jobban felkínálta magát az utolsó felvonásra. Így Nagy pontszáma jelentősen megemelkedett és a mérkőzés végén 3:15 arányú magyar győzelmet hirdettek. A legjobb 8 között a lengyel Lidia Fidura-val mérkőzik meg az éremért 15.-én.

Holnap Pikács Mercédesz( 60kg), Papp Nikolett (64kg)és Kovács Mária(75kg) révén leszünk érdekeltek. Mercédesznek Danuse Dilhofova-t(CZE) kell legyőznie. Merci az első körben a tajpeji Hsueh chun-Chiu-t győzte le. Niki most mutatkozik be Chavena Margarita ellen. Mig Marcsi a Andreia Bandeira-n (BRA) keresztől jutott a 16 közé, ahonnan a francia Erika Guerrier-en keresztül  tud tovább lépni.


Szuknai Zsuzsanna


 

képgaléria
Barbados- Eddig 3-an a 8 között a Női VB-n Barbados- Eddig 3-an a 8 között a Női VB-n Barbados- Eddig 3-an a 8 között a Női VB-n
kapcsolódó versenyzők