2010.09.09 - Barbados- 8 magyar lány a VB-n!

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Szeptember 8.-án a reggeli mérlegeléssel kezdetét vette a VI. Női Amatőr Ökölvívó Világbajnokság. A magyar csapat 6.-án este érkezett a karib-tengeri szigetre, ahol a repülőtéren Barbados sportminisztere fogadta az érkező csapatoka. A VB résztvevőit gyönyörű környezet,szép szállás és jó ételek várták, azonban a szervezéssel akadnak gondjaik a bayanoknak(a sziget lakók hívják igy magukat). Például az akkreditációs kártyát több csapatnak két nappal a megérkezést követően a verseny kezdetére sem tudták elkészíteni, mig a csapatokat szállitó buszok 40-90 perces késésekkel indulnak a  kihirdetett időpontokhoz képest, amit a helyiek ugyan nagy nyugalommal viselnek nem úgy a tornán résztvevő versenyzők, edzők, csapatvezetők.

A mérlegelést követő sorsoláson az AIBA elnöke dr. Ching-Kuo Wu  köszöntötte a résztvevőket és hangsúlyozta a női ökölvívás érdemeit és az olimpiai játékokon való szereplésének jelentőségét. A Bridgetown-ban megrendezett seregszemle az eddigi legnépesebb mezőnnyel bír, 65 ország 265 női ökölvivója lép a kötelek közé az elkövetkezendő 11 napban. Az előző VB-hez (2008 Ningbo) képest a súlycsoportok besűrűsödését nem csak az indulók számának abszolút növekedése okozta, hanem az azóta megszüntetett három kategória is. Így ma már csak 10 súlycsoportra oszlik szét a megnövekedett létszám. Természetesen az egyre növekvő érdeklődésnek nagy szerepe van a sportág Olimpiai Játékokra való felkerülésének is, hiszen ezekben a kategóriákban(51kg, 61kg, 75kg) legmagasabb a részvételi arány.

A tegnapi nap még csak a bemérlegelésről és a sorsolásról szólt, holnap azonban ténylegesen  megkezdődnek a küzdelmek. A  mérkőzésekre két programban két szoritóban kerül sor.
A 8 magyar versenyző sikeresen vette az első nap mérlegelési procedúráját. A sorsolás pedig a következő ellenfeleket hozta:

48 kg (29 induló)
Magliocco Karla (Venezuela) - Ancsin Katalin. A 16-ba jutásért bokszol 9.-én.


51 kg (45 induló)
Nguyen Thi-vel (Vietnam) - Mizsei Vivien A 32 között kezd 12.-én.
 

54 kg 26( induló)
Nazha Boumaraf (Algéria) - Némedi – Varga Csilla .A 16 közé bokszol 9.-én.

60kg (42 induló)
Hsueh Chun- Chiu (Tajpej) - Pikács Mercédesz 16 közé jutásért kezd 11.-én.

64 kg (23 induló)
Papp Nikolett - Chavena Margarita(BUL)  A 16 között kezd 13.-án játszik.

69 kg (22 induló)
Nagy Bianka - Chalmers Dawn (Új-Zéland) A 16 közé jutáért .boszol 10.-én.


 75 kg (27 induló)
Kovács Mária - Bandeira Andreiával (Brazília) A 32 között kezd 10,-én.
 
81 kg (14 iduló)
Lord- Wilder Tyler (USA) - Nagy Timea A 8 közé bokszol 12.-én.



Szuknai Zsuzsana

képgaléria
Barbados- 8 magyar lány a VB-n!
kapcsolódó versenyzők