2010.08.29 - Barbados-Boksz a paradicsomban

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Barbados- Boksz a paradicsomban


Amíg a versenyzők a felkészülés lázában égnek, addig Barbados fővárosában Bridgetownban azon dolgoznak, hogy méltó helyszínt biztosítsanak a VI. Női Ökölvívó Világbajnokságnak. A feladat nem semmi, hiszen az eddigi legnépesebb mezőny kel útra kb. 1 hét múlva, hogy eldöntsék, ki a világ legjobb női bokszolója.
Erre szeptember 1-től az AIBA döntése alapján 10 súlycsoportban van lehetőségük. Az előzetes számok szerint 68 országból 350-360 fő nevezett a versenyre, ami rekord a világbajnokságok történetében. Edzőkkel, csapatvezetőkkel együtt a teljes létszám 600 fő. A legnagyobb érdeklődés természetesen az olimpiai súlyokban tapasztalható.

Pár info erről az egzotikus országról:
Barbados a Karib-térség egy kis szigetállama, a Kis-Antillák legkeletibb tagja. Az ország 1966-ban nyerte el függetlenségét, addig Nagy-Brittania gyarmata volt.
Barbados éghajlata trópusi. Egész évben meleg van: 20-32 °C. Az esős évszak júliustól november közepéig tart. Ilyenkor van melegebb, a levegő páratartalma magas. Ez a trópusi viharok időszaka. Az ország lakossága 276000 fő. Bridgetown-ban 7000 fő lakik. Az ország fő bevételi forrása a turizmus. A homokos tengerpart, a korallzátonyok, és a luxusszállodák nagy vonzerőt jelentenek.

A házigazdák 2,5 millió dolláros költségvetésből rendezik meg az eseményt. A rendezésbe bevonták a környék vállalkozásait, megértetve velük azt, hogy ez egy jövőben megtérülő befektetés. Stephen Lashley , sportért felelős miniszter szerint a sport a gazdasági fejlődés egyik motorja.

A házigazdák 6 súlycsoportban indítanak versenyzőt. A barbadosi lányokra már csak a hazai pálya miatt is érdemes odafigyelni.

A vb-nek nemcsak saját weboldala (www.wwb2010.com), hanem saját indulója is van, ami az oldalról letölthető.  A kabala figurát- Krisa a repülő hal- a képek között is láthatjátok. A csapatok szállása sem mindennapi. A Barbados Beach Club néhány képét felraktam, ezek a képek magukért beszélnek. A sportolóknak a helyszínen 24 órás edzési lehetőséget biztosítanak.

A magyar csapat 8 versenyzővel vág neki a hosszú útnak.
A versenyzők:
48 kg Ancsin Katalin UBC
51 kg Mizsei Vivien KKF
54 kg Némedi Varga Csilla SGY
60 kg Pikács Mercédesz HSH
64 kg Papp Nikolett DBK
69 kg Nagy Bianka SZB
75 kg Kovács Mária PVSK
81 kg Nagy Tímea DVSC
A csapattal szembeni elvárásokról, esélyekről később külön cikkben számolunk be.
Aki bővebb információra, vagy a helyszínre kiváncsi, az a www.wwb2010.com oldalon nézelődhet.

Seres Attila
womanbox.hu

képgaléria
Barbados-Boksz a paradicsomban Barbados-Boksz a paradicsomban Barbados-Boksz a paradicsomban Barbados-Boksz a paradicsomban
kapcsolódó versenyzők