2010.09.12 - Barbados- Ketten már a 8 között a Női VB-n

Vissza a kezdőoldalra
hozzászólások a hírhez
2010.09.12 17:48Velina
Nagyon megszenvedtünk azért, hogy egyáltalán legyen női boksz az Olimpián. De így, hogy a bolgár lányt megvértéttek.... Hát mit mondjak, gratulálok, de ne nyugodjátok meg! Nam a Mari súlyában, de a bolgárok is ott lesznek a jó helyen és jó időben. "A cikk írója vegye figyelembe a magyar helyes írást!" Pusz, Velina
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Ketten már a 8 között a Női VB-n

 

Újabb eredményes napot tudhat maga mögött a női ökölvívó válogatott a világbajnokságon. A délutáni programban Ancsin Katalin (48kg) és Némedi Varga Csilla (54kg) is sikeresen vette az akadályt.
Kata a spanyol Zurine Celaya-t győzte le nagyon fegyelmezett, taktikus boksszal. Ellenfelének esélyt sem adva végig uralva a mérkőzést magabiztosan 9:1-es pontozással nyert és ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. Az University ökölvívójának most egy kis pihenő a jutalma (ami természetesen csak a mérkőzésekre vonatkozik), hiszen legközelebb 15.-én már éremért lép a kötelek közé a VB ezüstérmes Duta Steluta ellen.
Csilla is remek formát mutatott Siona Fernandez (NZL) ellen. Az ügyes, vívós újzélandi bokszoló az első körben virtuóz bokszot mutatva be nagy pontkülönbséggel verte kenyai ellenfelét. A soproni lány nem adott teret a beugrásokból támadó Fernandeznek. Szépen terelgette, ugrasztgatta majd kontratámadásokból bezsebelte a pontokat. Az első felvonás ugyan még 2:2-es eredménnyel végződött, de az egyre magabiztosabb és felszabadultabb Némedi menetről-menetre növelve előnyét 7:11-re legyőzte az Oceániai Bajnokság II. helyezettjét. Az éremért 15.-én húz kesztyűt a görög Evgenia Mikaelian- Tasidou ellen.
A harmadik magyar érdekeltséget az esti programban szereplő Pikács Mercédesz jelentette, akinek a legsűrűbb súlycsoportban a 60kg-ban a Hsueh Chun-Chiu-t (TPE) kellett legyőznie a továbbjutásért. Merci a magas, jó ütemérzékű, kontrabokszoló tájpejivel nagy taktikai csatát vívott. Végig fej-fej mellett haladt a mérkőzés. Az első menetben döntetlen volt az állás, majd a másodikban Hsueh-nél, a harmadikban pedig a Honvéd Sas-hegy versenyzőjénél volt az 1 pont előny. Nagy izgalmakat hozott a véghajrá, amikor is egy sikeres találattal kiegyenlített az ázsiai versenyző 20 másodperccel a mérkőzés vége előtt. Azonban Pikács nem engedte ki a keze közül a meccset és a gong szó előtt 10 másodperccel bevitte a győzelmet jelentő találatot, így 6:7-es pontozással jutott tovább a 16-közé., ahol a már otthon is jól ismert Danuse Dilhofova (CZE) várja. A mérkőzésre 13.-án kerül sor.
12.-én két súlycsoportban leszünk érdekeltek. Az 51kg-ban Mizsei Vivien Nguyen Thi ellen küzd meg a továbbjutásért, míg 81kg-ban Nagy Tímeának az amerikai Lord- Wilder Tylert kell legyőznie.

Szuknai Zsuzsanna

képgaléria
Barbados- Ketten már a 8 között a Női VB-n Barbados- Ketten már a 8 között a Női VB-n Barbados- Ketten már a 8 között a Női VB-n Barbados- Ketten már a 8 között a Női VB-n Barbados- Ketten már a 8 között a Női VB-n Barbados- Ketten már a 8 között a Női VB-n Barbados- Ketten már a 8 között a Női VB-n