2010.09.12 - Barbados- Kovács továbbjutott a VB első fordulóján

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Kovács továbbjutott a VB első fordulóján

Az Amatőr Női Ökölvivó Világbajnokság 2.napján két súlycsoportban voltunk érdekeltek. 69kg-ban Nagy Bianka, míg 75kg-ban Kovács Mária révén. Bianka Chalmers Dawn (NZL) ellen kezdett. A tapogatózó első menetet követően (1:1) Nagyot meglepte a beugrásokból széles csapottakkal támadó új zélandi és a következő menetekben sem találta a megfelelő ütőtávot, amit ellenfele jól kihasználva folyamatosan növelte előnyét. Bár a Szeged Boksz Club versenyzője küzdött és minden tőle telhetőt megtett 7:12-es pontozásos vereséget szenvedett.

 Kovács Mária a brazil Bandeira Andreiával mérkőzött meg a 32 között. Marcsi jó kezdéssel az első menetben két pontos előnyt vívott ki, amit a verekedős, sokat szabálytalankodó brazilnak sikerült a következő menetben egy pontra csökkentenie. (3:2) Ökölvívónk a mérkőzés második felében is tudta tartani az irányító szerepét és növelte pontbeli előnyét is. Találatait főként bal horgokból és jobb csapottakból szerezte, de volt olyan testre mért felütése is, amit a bírák szokásuktól eltérően megadtak. Az utolsó menetben Bandeira próbált rohamozni, de Kovács nem hagyott teret a támadásoknak, ügyesen megtörte ellenfele akcióit. 7:5-ös pontozással jutott a 16 közé a súlycsoport pánamerikai bajnokának legyőzésével. Legközelebb 13.-án az ellen a francia Erika Guerrier ellen lép a szorítóba, aki Keszthelyen, az Uniós Bajnokságon 81kg-ban állhatott fel a dobogó tetejére.

Ma három bokszolónknak kell a kötelek közé lépni. Elsőként Ancsin Katalin a 48kg-ban mérkőzik meg a spanyol Zurine Celaya ellen a legjobb 8-ba kerülésért. Kata az előző körben a venezuelai Magliocco Karla-t győzte le pontozással. Őt követi Némedi Varga Csilla, akinek 54 kg-ban kell bizonyitania a rátermettségét az új zélandi Siona Fernandezzel szemben. Csilla az algir Nazha Boumaraf-on keresztül jutott a 16 közé. Harmadikként az olimpiai súlyban bokszoló (60kg) Pikács Mercédesznek kell megküzdenie a tajpeji Hsueh Chun- Chiu-val.

Bár a környezet gyönyörű rengeteg szervezési probléma nehezíti meg a csapatok életét. A csapatok szállítását végző buszok rendszeresen nagy késésekkel indulnak vagy kimaradnak, a tegnapi nap több résztvevőnek is taxival kellett a verseny helyszínére utazni, hogy ne késse le a mérkőzést. A szállodában a megérkezéstől kezdve nincs internet lehetőség vagy csak nagyon korlátozott, de ez eltörpül amellett, hogy két napja víz sincs a felső szinteken, ami a magyar csapatot is érinti. Nem lehet fürdeni, WC-t használni az érintettek csak a földszinti közös mosdókba tudnak menni, fürdésre pedig kijelöltek számukra1-2 szobát ahol éppen hogy csak csordogál a hideg víz. A probléma több szállodát is érint, többek között a bírákét is, akiket a tegnapi nap át is költöztettek egy másik hotelbe. Szintén komoly problémát jelentett, hogy az első napokban szinte csak a hivatalos mérleg ideje alatt biztosítottak próbamérleget. A sok nehézség ellenére a magyar csapat tagjai jó hangulatban készülnek az előttük álló feladatra.

Szuknai Zsuzsanna

képgaléria
Barbados- Kovács továbbjutott a VB első fordulóján Barbados- Kovács továbbjutott a VB első fordulóján Barbados- Kovács továbbjutott a VB első fordulóján Barbados- Kovács továbbjutott a VB első fordulóján