2010.09.10 - Barbados VB-Két továbbjutó az első nap

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Ancsin Katalin és Némedi Csilla is sikeresen vette az első akadályt

 

Jól szerepeltek a Barbadoson zajló VI. Női Ökölvívó Világbajnokság nyitó napján szorítóba lépő magyar lányok. A VB legelső mérkőzőjeként Ancsin Katalin húzott kesztyűt Karla Magliocco (VEN) ellen. Kata rögtön magához ragadta a kezdeményezést és két pontos vezetésre tett szert. Taktikusan bokszolva végig iránytó szerepben tudott maradni a venezuelaival szemben. Sőt az utolsó menetben jó hajrával 4pontra növelte előnyét, azonban a pánamerikai bajnok sem adta könnyen a meccset és a menet második felében újra 2 pontra tudta csökkenteni hátrányát ez azonban a mérkőzés kimenetelén már nem változtatott. Ancsin 7:9 arányú pontozással a 16 közé jutott. Legközelebb 11.-én a spanyol Zurine Celaya-val kell megküzdenie a továbbjutásért.

Ugyan abban a programban és szorítóban szintén kék sarokban mutatkozott be Némedi Csilla az algír Boumaraf Nazha ellen. Csilla jó távolságtartással és állandó foglalkoztatással ügyesen megakadályozta, hogy az afrikai bunyós ki tudjon bontakozni. A küzdelmes mérkőzésen a pontozás végig fej-fej mellett haladt, de a következő menetre mindig magyar vezetéssel fordultunk. Az utolsó etapra azonban sikerült Boumarafnak egyenlítenie. A 4. menetben mindkét versenyző mozgósította tartalékait és nagyobb iramra kapcsolt. Ezt azonban Némedi jobban bírta és a gongszó előtt 30másodpercelcel meglett a győzelmet jelentő találat. A soproni lány 4:5-re győzte le az ez évi 57kg-os Afrika bajnokot. Szintén 11.-én kell mérkőznie a 8-közé az újzélandi Siona Fernandez-zel.

A délutáni és az esti program között került sor a megnyitó ünnepségre, ahol az AIBA elnöke és Barbados Sportminisztere közösen nyitották meg a Világbajnokságot. A versenyzők nevében Katie Taylor monda el a fogadalmi esküt. Majd egy fergeteges karibi hangulatú mozgalmas műsorral köszöntötték a résztvevőket a szervezők.

Ma Nagy Bianka Chalmers Dawn (Újzéland) ellen, míg Kovács Mária - Bandeira Andreiával (Brazil) bokszol a16 közé jutásért.
 
Szuknai Zsuzsanna

képgaléria
Barbados VB-Két továbbjutó az első nap Barbados VB-Két továbbjutó az első nap Barbados VB-Két továbbjutó az első nap Barbados VB-Két továbbjutó az első nap