2013.10.04 - II. Ifjúsági és Junior Női Ökölvívó VB- döntők

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Szatmári Petra világbajnok!

Nemvárt sikerrel zárult a II. Ifjúsági és Junior Női ökölvívó világbajnokság, miután az ifi 81 kg-os kategóriában Szatmári Petra (FÖS-Baja) felálhatott a dobogó legfelső fokára. 8 évet kellett várnunk, hogy Kovács Mária 2005-ös Podolski sikere után újra világbajnoka legyen a magyar női ökölvívásnak. Nem volt könnyű dolga Petrának, hiszen német, ukrán és orosz ellenfeleit kellett legyőznie a sikerért. A döntőben a junior EB győztes orosz Szerova várt rá. Szerova bizonyította, hogy nem véletlenül volt Európa bajnok. Hatalmas csatában, megosztott pontozással sikerült Szatmárinak (megérdemelten) felérnie a világ tetejére!


A 81+kg kategóriában Banicz Vivien (Ring SC Kaposvár) bronzéremig jutott, Wurst Nikolett 51 kg (Fitt-Boksz Kőszeg), Csősz Nikolett 64 kg (Forgi BC) és Kaszanyi Fanni 75 kg (DVSC) pedig pontszerző 5. helyen végeztek, ennek köszönhetően a magyar csapat a 10. helyen végzett 29 ország között.

A legjobb ifjúsági csapatot a lengyelek hozták el, utánuk a kissé peches Kazahsztán (a két korcsoportban 7 döntősből 1 aranyérem született), és Kína következik. A junioroknál 4 aranyéremmel Oroszország lett az első, mögötte Kazahsztán és USA a két dobogós.

Erős európai dominancia volt érezhető a versenyen, hiszen az érmek több mint fele a mi kontinensünkön maradt. A junior és ifjúsági korosztályban összesen 55 medál került európai versenyző nyakába a 92 éremből.

Nagyszerű a magyar csapat eredménye, de nem teljesen váratlan, hiszen a csapat magja évek óta edződik már különböző nemzetközi tornákon. A tavalyi EB-n szerzett 5 érem, illetve az idei Uniós EB-n begyűjtőtt 18 érem azt mutatta, hogy szép lassan de fokozatosan erősödik a csapat. A mostani versenyzők nagy része jövőre már az elit kategóriában versenyez, és bízunk abban, hogy az eddigi munkát folytatva 2-3 éven belül a felnőttek között is örülhetünk majd magyar sikereknek.

Ismét meg kell említenem, hogy ez a siker nagyrészt annak köszönhető, hogy a klubedzők és a válogatott edzők összedolgozva együtt tolják a női ökölvívás szekerét. És ami fontos, hogy egyirányba!

képgaléria
II. Ifjúsági és Junior Női Ökölvívó VB- döntők II. Ifjúsági és Junior Női Ökölvívó VB- döntők
kapcsolódó versenyzők