2013.09.28 - II. Ifjúsági és Junior Női Ökölvívó VB elődöntők

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

II. Junior és Ifjúsági Női Ökölvívó VB
Bulgária, Albena 2013. szeptember 21-28
 

Szatmári Petra döntős!

Az elődöntők eredményei:

A pénteki versenynapon 2 ifjúsági bokszolónk lépett ringbe. A tét a világbajnokság döntőjébe jutás volt.

81 kg Szatmári Petra- Ivanna Lucsak Ukrajna TKO 1m
Szatmári Petra (81 kg) nem sok időt hagyott ukrán ellenfelének élvezni az elődöntő hangulatát, miután az első menetben TKO-val bebiztosította helyét a döntőben. A fináléban az orosz Ekaterina Serova áll vele szemben. A döntőt magyar idő szerint este 6 órakor lehet követni a neten.

81+kg Banicz Vivien-Irina Vynnyk Ukrajna 0:3
Vivi végig nagy harcban volt az ukrán lánnyal. Az első menettől vérzett az orra, mégsem adta fel, így nincs oka szégyenkezni. Vivi ezzel az eredménnyel bronzéremmel zárta élete első világbajnokságát.
 
Tovább folytatódik az amerikai olimpiai bajnok Claressa Shields szárnyalása, miután az elődöntőben az orosz Matrena Vjacskina sem bírta 3 percnél tovább a kilátástalan küzdelmet. A döntőben a tavalyi junior EB győztes lengyel Wojcik vár rá. Csodálkoznánk, ha a döntő végigmenne.

Az idei VB nagy favoritja a kazah csapat, akik a két korcsoportban összesen 16 érmet gyüjtöttek be, megelőzve Oroszországot (11 érem) és Törökországot (9 érem) is. A magyar csapathoz hasonlóan két éremmel térnek haza az olaszok, angolok, örmények, románok és ausztrálok is. Meglepetésre az edig mindig sikeres svéd válogatott most egy éremmel kell, hogy hazutazzon. A 32 résztvevő országból 11-nek semmilyen érem nem jutott.

Megfricskázták az AIBA orrát a lengyelek!

A szerdai napon az AIBA kitiltotta a szurkoláshoz használt dobokat, sípokat a sportcsarnokból, mivel a szurkolás zavarja a zsűri és a bírák munkáját. A meglehetősen fura ötletre a lengyel csapat frappáns választ talált ki, behozta női foci EB-re Albenába érkezett futball drukkereket a meccsekre, ahol a lengyel B-közép olyan hangulatot csinált, hogy az AIBA illetékesei csak kínosan mosolyogni tudtak. A három lengyel győzelemnél felrobbant a csarnok!

A mérkőzéseket élőben lehet nézni az interneten a www.boxing.albena.bg oldalon.
 

képgaléria
II. Ifjúsági és Junior Női Ökölvívó VB elődöntők
kapcsolódó versenyzők