2013.09.23 - II. Ifjúsági és Junior Női Ökölvívó VB 1. nap

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

II. Junior és Ifjúsági Női Ökölvívó VB
Bulgária, Albena 2013. szeptember 21-28.
 

Az első nap

32 ország 299 ökölvívója mért be a hivatalos mérlegelésen a második alkalommal megrendezésre kerülő utánpótlás világbajnokságon. A 149 ifjúsági és 150 junior versenyző jóval meghaladja a 2 évvel ezelőtti létszámot, ez azt mutatja, hogy egyre népszerűbb a fiatal lányok körében is a sportágunk. A magyar csapatban 2 junior és 8 ifjúsági versenyző küzd az érmekért.

Ez vár a Vadmacskákra:

A sorsolás súlyonként:
Junior 50 kg:
18 induló között Viglási Alexandra a 16 közé jutásért bokszol a román Andrea Seni-vel 23-án délután.

Junior 52 kg:
17 induló között Kiss Szabinának a 8 közé jutásért a lengyel Gruchala Paulina ellen kell nyernie 24-én délután.

Ifi 51 kg:
Wurst Nikolett súlyában 19-én mértek be. Niki 25-én a 8 közé jutásért a norvég Ulvund Hanne Aastad ellen lép ringbe.
 


Ifi 54 kg:
19 induló között Orsolya rögtön az első napon az olasz Desiré Galli ellen lépett ringbe. A tét a 16 közé jutás volt. Solya derekasan helytállt, sajnos mégsem bírt a jobb olasz versenyzővel.
 


Ifi 57 kg:
Nagy Kitti szintén az első napon bokszolt a 16 közé jutásért az olasz Miriam Podda ellen. Kitti súlyában 18 ökölvívó mért be.
Bíztunk benne, hogy a 26 órás buszozás utáni napon egyik versenyzőnknek sem kell ringbe lépni, azonban Kittinek (ahogy Solyának sem) nem kedvezett a szerencse. Bár szoros meccsen 2:1-es pontozással maradt alul, normál állapotban simán nyernie kellett volna a mérkőzést. Az egyik éremesélyesünket vesztettük így el.

Ifi 64 kg:
15 versenyző indul Csősz Nikolett súlycsoportjában. Niki 24-én bokszol a 8 közé jutásért. Az ellenfele a német Anja Moskil.

Ifi 69 kg:
Korcsmáros Mercédesz súlyában 17 versenyző mért be. Merci a 8 közé jutásért a kínai Yazhuo Shi-vel találkozik 23-án az esti programban.

Ifi 75 kg:
A 11 versenyző között Kaszanyi Fanni erőnyerő, így a 4 közé jutásért bokszol 25-én este. Ellenfele az ukrán Borutsa és az olimpiai bajnok amerikai Shields közötti mérkőzés győztese lesz.

Ifi 81 kg:
Szatmári Petra súlyában 9 induló van. Petra a 4 közé jutásért a német Ali Sarah Rehana ellen küzd 25-én este.

Ifi+81 kg:
Nehézsúlyú bokszolónk csoportjában 5 induló van. A szerencsés sorsolásnak köszönhetően Banicz Vivien már érmes, így csak 27-én lép ringbe az ukrán Irina Vynnyk ellen. A tét a döntőbe jutás.

A mérkőzéseket élőben lehet nézni az interneten a www.boxing.albena.bg oldalon.
 

képgaléria
II. Ifjúsági és Junior Női Ökölvívó VB 1. nap