2013.09.24 - II. Ifjúsági és Junior Női Ökölvívó VB 2. nap

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

II. Junior és Ifjúsági Női Ökölvívó VB
Bulgária, Albena 2013. szeptember 21-28.
 

Megvan a Vadmacskák első győzelme!
 

A második napi eredmények

Ez a nap is rosszul kezdődött, hiszen a délutáni programban a junior 50 kg-os Viglási Alexandrától egy sima meccset vettek el a bírók. Pontosabban ugyanaz a marokkói bíró, aki az első napon Nagy Kitti meccsén is pontozott. Ilyen előzmények után már félve vártuk a folytatást, ahol végre egy szoros mérkőzésen Wurst Nikinek sikerült megszereznie a Vadmacskák első győzelmét.

A mérkőzésekről röviden:


Junior 50 kg:
Viglási Alexandra- Andreea Seni Románia 1:2
Az elsőéves junior Alexandra sima két menet után egy szorosabb befejező menetet bokszolt ugyan a román lánnyal, az eredmény azonban meglepetés volt mindenkinek. Alexandra végig támadó szellemben bokszolt, többet és pontosabban talált. A román lány orrát az utolsó menetben már a ringorvos is vizsgálta, annyira vérzett. Az eredményhirdetés után a román vezetőedző jött oda versenyzőnkhöz, és ő kért bocsánatot az eredmény miatt, ami –bár csekély vigasz- igazi sportemberi gesztus volt részéről.

Ifi 51 kg:
Wurst Nikolett- Hanne Aastad Ulvund 2:1
Niki rögtön az első körben komoly ellenfelet kapott. A norvég lánnyal idén már bokszoltunk Hamburgban, ott szoros pontozással a norvég lány nyert. Niki most élesebb formában van, mint márciusban volt, de a mérkőzés most is rendkívül egál szagú volt. A harmadik menet végéig fej-fej mellett haladtak, azonban Niki nagyon megpörgette az utolsó menetet, ennek köszönhetően döntetlennél őt jelölték meg, így megosztott pontozással sikerült beverekednie magát a 8 közé.

Ifi 69 kg:
Korcsmáros Mercédesz- Yazhuo Shi Kína 0:3
Merci hatalmasat küzdött a fiús kinézetű kínaival, igazi vadmacska volt a ringben. Sajnos a kínai lánynak több pontos találata volt, de a meccs képén látszott, hogy folyamatosan fejlődik a magyar lány. Kitartó akaratának rövidesen meglesz az eredménye, ez egyértelműen látszik!

A harmadik versenynapon 2 versenyzőnk lép ringbe. A délutáni programban a junior 52 kg-os Kiss Szabina lép a kötelek közé a lengyel Paulina Gruchala ellen. Az esti programban pedig az ifi 64 kg Csősz Nikolett kezdi meg a világbajnokságot a német Anja Moskil lesz az ellenfele.

A mérkőzéseket élőben lehet nézni az interneten a www.boxing.albena.bg oldalon.
 

képgaléria
II. Ifjúsági és Junior Női Ökölvívó VB 2. nap
kapcsolódó versenyzők