2013.09.26 - II. Ifjúsági és Junior Női Ökölvívó VB negyeddöntő

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

II. Junior és Ifjúsági Női Ökölvívó VB
Bulgária, Albena 2013. szeptember 21-28.

 

Újabb magyar győzelem!

Szatmári Petra beverekedte magát az elődöntőbe!


A negyeddöntők eredményei:

A szerdai versenynapon már éremért ment a csata. A magyar csapatból négy ifjúsági versenyző jutott el a dobogó közelébe, Szatmári Petrának sikerült is továbblépnie, így Banicz Vivien mellett Petra is már biztos érmes a világbajnokságon.
 
A Vadmacskák eredményei:

Ifjúsági 51 kg:
Wurst Nikolett- Neriman Istik Törökország 0:3
Újra egy kemény ellenfél várt a magyar vadmacskára az elődöntőben.Niki többször is tisztán eltalálta a török lányt, akiről azonban rendre lepattantak az ütések. Niki most sokkal jobban bokszolt, mint az uniós EB döntőjében, mégis fejet kellett hajtania az agresszívabb Istik előtt.

Ifi 64 kg:
Csősz Nikolett- Hava Satilmis Törökország 0:3
Niki távolról szép egyenesekkel bokszolta ki a török lányt, aki nem is nagyon erőltette a támadásokat. Egy két kósza találata volt, ami Nikolett védekezési hiányosságainak volt köszönhető, de összeségében a magyar lány dominált. A török lány győzelme nagy meglepetés volt, sajnos így egy éremtől fosztottak meg minket a bírók.

Ifi 75 kg:
Kaszanyi Fanni- Claressa Shields USA TKO 1 menet
Az olimpiai bajnok Shields magasan kiemelkedik az egész mezőnyből, a még kezdőnek számító Fanninak sajnos esélye sem volt. A debreceni lány bátran vállalta a küzdelmet, amit az első számolásig hagytunk, majd feladtuk a mérkőzést. Fanni még fiatal, és sokkal értékesebb annál, hogy feleslegesen egy nagy vereségnek kitegyük. Elnézve a többi negyeddöntőt, egy jobb sorsolással akár érmet is szerezhetett volna a még csak elsőéves ifi ökölvívónk.

Ifi 81 kg:
Szatmári Petra- Ali Sara Rehana Németország 3:0
Petra az uniós EB döntőjében már legyőzte egyszer a német lányt, ezért nem volt ismeretlen számára. Sima meccsen, minden menetet megnyerve jutott be a legjobb négy közé, megszerezve a Vadmacskák második érmét. Az eredményhírdetés után a német oldal is elismerte, hogy Petra most sokkal jobb formában van, mint Keszthelyen. Reméljük az elődöntőben ugyanezt a formát tudja hozni.

Csütörtökön pihenőnep van, majd pénteken 2 ifjúsági versenyzőnk küzd a döntőbe jutásért.
81 kg Szatmári Petra- Ivanna Lucsak Ukrajna
81+ kg Banicz Vivien- Irina Vynnyk Ukrajna

Az már biztos, hogy a magyar csapat a 2 érem mellett 3 pontszerző 5 helyet szerzett a világbajnokságon.

A mérkőzéseket élőben lehet nézni az interneten a www.boxing.albena.bg oldalon.
 

képgaléria
II. Ifjúsági és Junior Női Ökölvívó VB negyeddöntő
kapcsolódó versenyzők