2012.05.18 - 7. Női Ökölvívó VB- elődöntők

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés


Nagy Tímea bronzérmes!

A mai napon az utolsó állva maradt versenyzőnk, a 81 kg-os Nagy Tímea lépett ringbe, hogy az amerikai Franchon Crews ellen kiharcolja a döntőbe jutást.

A mérkőzés:


81 kg Nagy Tímea-Franchon Crews USA 8:22

Az első menetben jobban kezdett az amerikai, Timi közel engedte magához a verekedős Crews-t. Az amerikai versenyzőnek nem volt sok szabályos találata, így a menet végén 3:2 volt az állás oda.
A második menetben Timi egy-két szép balegyenessel tisztán eltalálta Crews-t, amire sajnos jöttek válaszul a horgok. A második menetet 4:1-re vitte el az amerikai, ami kicsit erősnek tűnik a látottak alapján.
A harmadik menet előtt Kovács László szövetségi kapitány azt kérte Timitől, hogy nem menjen oda dulakodni az alacsonyabb és erősebb amerikai lányhoz, hanem dupla balegyenesekre küldje rá a jobbost. Sajnos ezt nem sikerült Timinek megvalósítani, és tovább folyt a Crews-nak jobban kedvező belharc. Crews intést is kapott fejelésért, ezzel együtt a menetet 6:2-re nyerte.
Timi a negyedik menetben sem tudott taktikát váltani, és kénytelen volt az ellenfél bokszához igazodni, aminek a vége a 9:3-as eredmény.

Nagy Tímea ezzel megszerezte élete második VB bronzérmét, ami egyben a magyar csapat legjobb eredménye is. Timi tavaly az év bokszolója lett, és ezzel az éremmel az idei díjra is ő az elsőszámú jelölt. Gratulálunk Tímeának az eredményhez.

A magyar csapat számára a mai napon befejeződött a világbajnokság, de a döntők eredményéről beszámolunk az olvasóknak.

képgaléria
7. Női Ökölvívó VB- elődöntők
kapcsolódó versenyzők