2012.05.14 - 7. Női Ökölvívó VB- Hírek a ring mellől.

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Tudósítás a tűzvonalból!

Ma (május 13.) négy versenyzőnk adott számot a tudásáról a Qinhuangdao-ban zajló Női Ökölvívó Világbajnokságon, ahol vasárnap a 16 közé jutásért küzdöttek meg a versenyzők.

48kg-ban Böde Anitának (EDI) nem sikerült a bravúr, nem tudta legyőzni a volt Ázsia bajnok Kim Myung-ot.  A fordított alapállású koreai könnyed lábmunkával mozogta ki Anita támadásait, kontrázta meg akcióit. A magyar versenyzőnek nincs miért szégyenkeznie, hiszen minden tőle telhetőt megtett és egy nagyon jó versenyzőtől szenvedett pontozásos vereséget.

Ancsin Katalin (KSI) Oluwatoyin Oladeji (NRG) legyőzését követően a hazaiak legeredményesebb versenyzője ellen lépett a szorítóba. Az 51kg-os olimpiai súlycsoportban kétszeres világbajnok Ren Cancan az első számú kiemelt, aki korábban egy Ázsia Bajnokságon már legyőzte az ötszörös világbajnok Mary Kom-ot is. Kata nagyot küzdött és bal horgaival szép találatokat is szerzett, azonban ez kevésnek bizonyult a kínai klasszissal szemben.

A Vb bronzérmes Némedi Varga Csilla kiemeltként a svéd Julianna Soderstrom ellen húzott kesztyűt. A soproni Gyevát versenyzője a tőle megszokott kiszámíthatatlansággal és hévvel simán hozta a mérkőzést. Jobb csapottjaival most is rendre gyűjtötte a pontokat, sőt a harmadik menetben számolni is kellett ellenfelére. Legtöbb ellenfeléhez hasonlóan Solderstromnak sem sikerült elhagynia a szorítót egy tekintélyes méretű monokli nélkül. A nyolc közé jutásért az olasz Terry Gordini-t kell legyőznie, a súlycsoport 15.-én bokszol.

A 64kg-os súlycsoportban a dombóvári Csősz Nikolett (FBC) által voltunk érdekeltek. A még első éves ifi volt junior VB érmesünk tapasztalatszerzés céljából érkezett a Világbajnokságra. A továbbjutásért Meena Rani –val (IND) mérkőzött meg. A fizikálisan jóval erősebb indiai most még soknak bizonyult fiatal versenyzőnknek. Ugyan próbált ellenállni, voltak jó megoldásai, akciói, az utolsó menetre azonban mozgása szétesett, így a mérkőzést az edzők feladták.

Ma két olimpiai kategóriában küzdenek meg versenyzőink. A 60kg-ban Szabó Beáta a bolgár Denitsa Eliseeva-val, míg Kovács Mária a 75kg-osok között a német Andrea Strohmaier-rel mérkőzik meg szintén a 16 közé jutásért.

Szuknai Zsuzsanna

képgaléria
7. Női Ökölvívó VB- Hírek a ring mellől.