2012.05.12 - 7. Női Ökölvívó VB- Az ellenfelek

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés


 Mi vár még ránk?

A magyar csapatot már bemutattuk, most lássuk a még állva maradt versenyzőink ellenfeleit. Az indulók számából látszik (305 versenyző), hogy az országok nagy része az olimpiai súlyokra helyezte a hangsúlyt. Ebben az olimpia mellett szerepe van a gazdasági válságnak is, ami sok sportszövetséget érzékenyen érintett, így a már megszokottnál kisebb delegációt utaztattak Kínába.

A súlycsoportok:

+81 kg: 8 fő induló. A bajai Szatmári Petra egyből az éremért bokszol az orosz Sinetskaya ellen. Sinetskaya 2010-ben Kovács Mária ellen győzött 9:3-ra az Usti nad Labem Grand Prix versenyen. A 34 éves Sinetskaya már akkor bokszolt, amikor a 17 éves Petra született, eredménylistája 2 km hosszú.
4 világbajnoki aranyérem, 1 VB ezüst, 4 EB arany, 1 EB ezüst, hogy csak a legfontosabbakat emlitsük. Pestiesen szólva: innen szép nyerni.

81 kg: 12 fő induló. Nagy Timea erőnyerő, így a második körben kapcsolódik be a küzdelmekbe. Neki is egy győzelem kell az éremszerzéshez. Ellenfele a német Scheuric vagy az indiai Jenny Lalremliani lesz. A 19 éves Scheuric az ifjúsági VB-n bronzérmes volt, a rutinos Jenny legjobb eredményei 1 VB arany, és 2 Ázsia Bajnokságon szerzett aranyérem.

75 kg: 40 fő induló. Kovács Mária erőnyerő. A 32-ben az ellenfele a német Strohmayer lesz. Strohmayer a tavalyi rotterdami EB-n 18:14-re kapott ki Kovácstól. Eddigi legjobb nemzetközi eredménye 7. hely a barbadosi VB-n.

69 kg: 19 fő induló. Sajnos Nagy Bianka az első körben búcsúzott.

64 kg: 26 fő induló. Csősz Nikolett az india RANI Meena ellen bokszol a 16-ba jutásért. RANI Meena háromszor volt indiai bajnok 60 kg-ban, az Ázsia Bajnokságon eddig egy 5-ik és egy 6-ik helyet szerzett.

60 kg: 58 fő induló. Szabó Beáta már túl van egy győzelmen, legközelebb 14.-én lép ringbe a bolgár Eliseeva Denitsa ellen. Denitsa a keszthelyi EU bajnokságon ezüstérmet szerzett, VB 7. helye mellett egy EB bronzot is a magáénak tudhat. Érdekesség, hogy vereségei döntő többségét Katie Taylortól szenvedte el.

57 kg: 28 fő induló. Sajnos Nagy Kitti is búcsúzni kényszerült az első körben.

54 kg: 32 fő induló. Némedi-Varga Csilla első ellenfele a 22 éves svéd Söderström, aki eddig két svéd bajnoki elsőséget és a 2009-ben Yambolban rendezett Ifjúsági EB-n szerzett bronzérmet tud felmutatni.

51 kg: 55 fő induló. Ancsin Katalin következő ellenfele a kínai világbajnok Ren. Cancan REN a jelenlegi világbajnok, és a világranglista élén is ő áll.

48 kg: 26 fő induló. Böde Anita a koreai Kim ellen lép ringbe. A tét a 16 közé jutás. Kim a 2010-es VB-n Barbadoson a 7. helyen végzett, 2011-ben pedig Ázsia Bajnokságot nyert. A világranglistán a 17. helyen áll, Anita pedig a 21-ik. Reméljük a VB után már a mi lányunk lesz előrébb.

 

képgaléria
7. Női Ökölvívó VB- Az ellenfelek