2012.05.12 - 7. Női Ökölvívó VB- 2. nap

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés


 Ancsin és Szabó is győztesen hagyta el a ringet!

Női Ökölvívó VB- 2.nap

A világbajnokság második napján az olimpiai súlyok is bemutatkoztak. 51 kg-ban Ancsin Katalin a nigériai Oluwatoyin Oladeyi ellen lépett ringbe, a 60 kg-os mezőnyben Szabó Beátára a nepáli Rana Saraswati vár.

Az eredmények:


51 kg Ancsin Katalin- Oluwatoyin Oladeyi Nigéria 14:7

Katalin súlyában 55 induló szeretné kivívni az olimpiai indulás jogát, így a mai meccsen a 32 közé jutás volt a tét. Kata ezt az első lépést hibátlanul oldotta meg, mind a négy menet magyar fölényt hozott. A 16 közé már nehezebb feladat vár rá, hiszen a kínai Cancan Ren ellen lép ringbe. Mivel Ren erőnyerőként jutott a legjobb 32-be, így a magyar szakvezetésnek nem volt alkalma feltérképezni a hazai bokszolót, de valószínüleg nem teljesen ismeretlen előttük, hiszen a kínai lány a regnáló világbajnok az 51 kg-os mezőnyben. Itthonról mi nem tudunk mást tenni, minthogy szurkolunk, és fohászkodunk a magyarok istenéhez!


60 kg Szabó Beáta- Rana Saraswati Nepál 16:7

Bea súlyában 58 nemzet ökölvívója húzott kesztyűt, így ezen a mérkőzésen is a 32-be jutás volt a tét. Az indiai lány fürgébben kezdett, az első menetet el is vitte 3:2-re. A szünetben azonban helyre rázhatták, mert a második menetet már Bea nyerte 6:1-re, és a további menetek is magyar győzelmet hoztak. A következő ellenfele 14.-én a bolgár Eliseeva Denitsa lesz.

A holnapi napon a magyarok közül Ancsin Katalin, Böde Anita, Némedi-Varga Csilla és Csősz Nikolett lép ringbe.

képgaléria
7. Női Ökölvívó VB- 2. nap 7. Női Ökölvívó VB- 2. nap