2012.05.11 - 7. Női Ökölvívó VB- 1. nap.

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés


 Nagy Kitti és Nagy Bianka lépett ma ringbe.

Elkezdődött a 7. Női Ökölvívó VB, ami egyben az első olimpiai kvalifikációs torna is az egyetemes női ökölvívás történetében. 77 ország 343 ökölvívója utazott el Kínába, döntő többségük az olimpiai súlyokban érdekeltek. Teljes csapattal a magyar válogatott mellett csupán India, Kazahsztán, Oroszország, Törökország és Ukrajna érkezett Qinhuangdao-ba. A csapatok nagy része főleg az olimpiai súlyokban nevezett versenyzőt a viadalra, többek között Írország.

A mai napon két magyar versenyző lépett ringbe, az 57 kg ifi versenyző Nagy Kitti (NYVSC-Big Boxing), és a már rutinos Nagy Bianka (Szeged BC) 69 kg-ban. A programok magyar idő szerint 14:00 órakor kezdődtek.

A 6. párban Nagy Kitti a mexikói Melissa Esquivel Ledezma ellen kezdett. Nagy Lajos tanítványának és lányának nem volt könnyű dolga, hiszen a mexikói hölgy a világranglista 13. helyét foglalja el. A végeredmény 17:6 a mexikói lány javára, így Kitti számára véget ért az első felnőtt világversenye. Elkeseredésre nincs oka, hiszen novemberben ifjúsági EB lesz, és ott Kitti a saját korcsoportjában szép eredményt érhet el.

A 7. párban Gál László tanítványa az indiai Neetu Chahal ellen húzott kesztyűt, aki szinte napra pontosan egyidős Biankával. Sajnos Bianka nem bírt az indiai lánnyal, a végeredmény 22:6 Neetunak. Az india versenyző a pontozólapok alapján minden menetet simán nyert.

A holnapi napon Ancsin Katalin a nigériai Oluwatoyin Oladeji ellen húz kesztyűt, 60 kg-ban Szabó Beáta ellenfele a nepáli Rana Saraswati lesz.

Amint bővebb információt kapunk a mai mérkőzésekről Szuknai Zsuzsától, azonnal közreadjuk.

képgaléria
7. Női Ökölvívó VB- 1. nap. 7. Női Ökölvívó VB- 1. nap.
kapcsolódó versenyzők