2012.11.22 - 4. Női Junior és Ifjúsági EB

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés


 4. Női Junior és Ifjúsági EB összefoglaló

Az eddigi legnagyobb létszámmal- 20 ország/181 induló- rendezték meg Lengyelországban a negyedik kontinentális bajnokságot az utánpótlás korú női ökölvívók részére. A helyválasztás érthető azoknak, akik valamilyen szinten követik a női ökölvívást. Lengyelország évek óta komoly pénzt és energiát csoportosított át ennek a szakágnak a felvirágoztatására, és ennek meg is van az eredménye. 2010 óta minden EB-n és VB-n teljes csapattal indulnak a lengyel lányok, és mára eredményességben is felzárkóztak az oroszok mellé. A tavalyi VB-n 1 aranyérem mellett 1 ezüst és 2 bronzérem volt a termés, az idei EB-n már 3 arany, 9 ezüst és 5 bronzérem maradt a rendező országnál. Több nemzet, például Olaszország első ízben vett részt utánpótlás női versenyen.

A magyar csapat is az edigi legnagyobb létszámmal-16 fő- utazott Wladyslawowoba. A magas létszám, és a nívós vezetőség (csapatvezetőként Dr. Csötönyi Sándor, a MÖSZ elnöke, vezetőedzőként pedig Dr. Kovács László szövetségi kapitány utazott a válogatottal) előre vetíti a szövetség azon törekvését, hogy a jövő évtől nálunk is komolyabb támogatást kap a női szakág. A várakozáson felüli szereplés-2 ezüst és 3 bronzérem- mindenesetre jó kiindulási alapnak tekinthető.

Az összetett ponttáblázat alapján a sorrend:

Juniorok:
1. Oroszország 45 pont (6 arany, 4 ezüst, 2 bronz)
2. Lengyelország 31 pont (2 arany, 6 ezüst, 3 bronz)
3. Ukrajna 12 pont (2 arany, 3 bronz)
.
.
.
9. Magyarország 2 pont (1 ezüst)

Ifjúsági:
1. Oroszország 31 pont (5 arany, 2 bronz)
2. Franciaország 16 pont (2 arany, 1 bronz)
3. Lengyelország 16 pont (1 arany, 3 ezüst, 2 bronz)
.
.
.
7. Magyarország 7 pont (1 ezüst, 3 bronz)

A súlyonkénti helyezéseket a mellékletben megtaláljátok.

http://womanbox.hu/upload/Boxing2012 - European Women's Junior Championships Top8.pdf

http://womanbox.hu/upload/Boxing2012 - European Women's Youth Championships Top8.pdf

képgaléria
4. Női Junior és Ifjúsági EB 4. Női Junior és Ifjúsági EB 4. Női Junior és Ifjúsági EB 4. Női Junior és Ifjúsági EB 4. Női Junior és Ifjúsági EB 4. Női Junior és Ifjúsági EB 4. Női Junior és Ifjúsági EB 4. Női Junior és Ifjúsági EB 4. Női Junior és Ifjúsági EB 4. Női Junior és Ifjúsági EB