2012.11.04 - 4. Női Junior és Ifjúsági EB

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés


 IV. Női Junior és Ifjúsági Európa Bajnokság
 

Negyedik alkalommal rendezik meg az utánpótlás korú ökölvívó lányok kontinensbajnokságát november 3-10 között. A helyszín ezúttal a lengyelországi Wladyslawowo, pontosabban a városban található Olimpiai Központ, Cetniewo. A viadalra 20 ország 181 versenyzője mérlegelt be a mai napon.

A magyar csapat az eddigi legnagyobb létszámmal- 16 versenyzővel- vág neki a viadalnak. A tét komolyságát jelzi, hogy csapatvezetőként Dr. Csötönyi Sándor, a MÖSZ elnöke utazik, az edzői gárdát pedig Dr. Kovács László szövetségi kapitány vezeti. A csapattal utazott még Belinszky Krisztina csapatmenedzser és Dr. Altmár Erika csapatorvos is. Bíróként Dorkó Péter, ITO tagként pedig Faragó Beatrix is az EB helyszínén van.

A magyar csapat:

Juniorok:


46 kg Nádasdi Judit
Klub: Vecsés SE
Edző: Seres Attila

Judit elsőéves junior, 2010-ben kezdett el bokszolni. Bevallása szerint az EB-n szeretne jó teljesítményt nyújtani. Judit a 4 közé jutásért az olasz Roberta Bonati ellen lép ringbe 5-én.

48 kg Viski Ágnes
Klub:DVSC
Edző: Zöld Ferenc

Ági a tavalyi junior OB-n ezüstérmes volt, most az EB-n szeretne mindent kiadni magából. Példaképa az édesapja, aki régen kick-boksz versenyző volt. Ági első ellenfele a lengyel Wiktoria Sadej lesz november 5-én. A tét a 4 közé jutás.

 


Klub: Vecsés SE
Edző: Varga Viktor

Kriszta másfél éve kezdett el bokszolni, az édesapja irányításával. Az EB-n szeretne jó eredményt elérni. Kriszta november 6-án bokszol a német Mandy Berg-gel a 4 közé.

57 kg Kocsis Alexandra
Klub: Harangi SE
Edző: Máté Attila

Szandi 3 éve kezdett el bokszolni, az EB-n érmet vár magától. Ehhez a mai napon először a német Alexandra Wolgemuth-ot kell legyőznie a 16 között.

60 kg Posta Daniella
Klub: Sopron-Gyevát SE
Edző: Egresits Tamás

Daniella 1 éve bokszol, és Ő is érmet szeretne hazavinni. A 4 közé jutásért ehhez az angol Terri Harper-en kell túljutni.
 


70 kg Hegedűs Diána
Klub: Vecsés SE
Edző: Seres Attila

Diána 1 éve bokszol, és szintén a dobogós helyezés az elvárás saját magával szemben.  Ez a sorsolásnak köszönhetően már sikerült neki, a döntőbe jutáshoz november 7-én az ír Sally Carrig a megoldandó feladat.
 


75 kg Kaszanyi Fanni

Klub: DVSC
Edző: Zöld Ferenc

Fanni is az idén kezdte az ökölvívást tanulni, és az eredménytől függetlenül szeretne mindent megtenni azért, hogy elégedett legyen magával. Az éremért bokszolhat november 4-én a lengyel Kamila Januszevska ellen.

Ifjúsági versenyzők:
 


48 kg Váry Lili
Klub: Vecsés SE
Edző: Seres Attila

Lili 2006 óta bokszol, a csapat legrutinosabb tagja. Az elvárás magával szemben egyértelműen az aranyérem. Az első megálló ehhez a lengyel Milena Zginioiecka. Gyözelem esetén Lili már a 4 között lesz. A mérkőzés november 6-án lesz.
 


51 kg Wurst Nikolett

Klub: Fitt-Boksz Kőszeg
Edző: Varsányi Áron

Niki 2 éve bokszol, és első kontinentális versenyén a lehető legjobb eredményben reménykedik. Első ellenfele az orosz Sulainova Svetlana a 4 közé.
 


54 kg Kalderás Erika
Klub: Damjanich-Szolnok
Edző: Bognár László

Erika 2010 óta bokszol, és aranyérmet vár magától. A 4 közé jutásért a német Morl Justine vár rá 6-án.
 


57 kg Nagy Kitti
Klub: NYVSC-Big Boxing
Edző: Nagy Lajos

Kitti 3 éve bokszol, és az aranyéremmel lenne csak elégedett. A mostani EB-n az orosz Daria Gavrikova vár rá a mai napon.
 


60 kg Benke Sára

Klub: Hranek SE
Edző: Hranek Sándor

Sára 2 éve bokszol, és minél több győzelmet szeretne bezsebelni. Első kontinentális bajnokságán a 8 közé jutásért bokszol a francia Melanie Boveur ellen a mai napon.
 


64 kg Csősz Nikolett
Klub: Forgi BC
Edző: Forgács Sándor

Niki 2008 óta bokszol, és ezen az EB-n dobogóra szeretne állni. Az angol Kelly Laura legyőzésével ez az álma valóra is válhat.
 


69 kg Lakatos Alexandra
Klub: Egri Sportiskola
Edző: Dorkó Péter

Alexandra 2 éve húzott először bokszkesztyűt, és ez lesz az első Európa bajnoksága. Az éremhez a lengyel Hanna Solecka ellen kell bizonyítania november 5-én.
 


75 kg Korcsmáros Mercédesz

Klub: DVSC
Edző: Zöld Ferenc

Merci az idén kezdett bokszolni, az elvárás magával szemben a tisztes helytállás. A 4 közé a lengyel Martyna Gil-t kell legyőznie.
 


81 kg Szatmári Petra

Klub: Felsőváros-Baja
Edző: Gálos Tamás

Petra 1 éve bokszol, és szeretne az ifjúsági korcsoportban egy EB érmet begyűjteni. Első ellenfele a török Remzye Topalaoglu. A tét itt is a 4 közé jutás.

Válogatott edzők:
Seres Attila, Nagy Lajos

Az eredményekről folyamatosan tudósítunk az oldalon.

képgaléria
4. Női Junior és Ifjúsági EB