2012.11.06 - 4. Női Junior és Ifjúsági EB

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés


 4. Női Junior és Ifjúsági Ökölvívó EB
 

A 2. nap eredményei

A második napon 7 versenyzőnk lépett ringbe és 5 vereség mellett 2 győzelemmel zártuk a napot, így már három biztos érmünk van.

„-Összességében a két győzelem jó eredmény, a kedvezőtlen sorsolás miatt. A lányok nagyszerűen küzdöttek, voltak kiemelkedő versenyzők. Itt szeretném megemlíteni Nagy Kittit, Csősz Nikolettet, Lakatos Alexandrát,Szatmári Petrát. Kitti nagyszerűen oldotta meg az erőszakos finn támadásait,győzelméhez kétség sem férhetett. Csősz Niki,kicsit lassan kezdett,de az akaratereje, és a kitartása példaértékű volt. Lakatos Alexandra nagyon nehéz ellenfél ellen is megmutatta, a Magyarok erejét,és talán ha a negyedik menetben jobban tudta volna irányítani a mérkőzést, akár meg is fordíthatta volna. Szatmári Petra, egy nagyszerű győzelemmel gyarapította a magyar tábor sikereit. Kemény,határozott boksszal felőrölte ellenfelét.
A jövőben még sok lehetőség van mindegyik versenyzőben,de mivel kevés a mérkőzés rutin a lányokban,még csak a tehetségüket,és az akaraterejüket lehet elsősorban értékelni.”- értékelte a mai napot Belinszky Krisztina 6x világbajnok profi ökölvívó, csapatmanager.



Az eredmények:

Juniorok:

46 kg Nádasdi Judit- Roberta Bonatti Olaszország 3:16
Judit nem tudta kihasználni a magasságbeli előnyét az olasz kislánnyal szemben, aki menetről menetre növelte előnyét. Ha a magyar lány aktívabb vagy rutinosabb, akár fordított eredmény is születhetett volna, így viszont Judit búcsúzni kényszerült a negyeddöntőben.

48 kg Viski Ágnes- Wiktoria Sadej Lengyelország RSC 1.m.
Ági harcosan támadt már az első másodperctől, fizikálisan erősebb ellenfelét azonban nem tudta megállítani. Ráadásul a bíró sem segítette a magyar lányt, hiszen figyelmen kívűl hagyta Ági jelzését, amikor jelezte, hogy elmozdult a fejvédője. Bár kevés időt töltött a ringben, szégyenkezésre nincs oka versenyzőnknek.

Ifjúsági korosztály:

57 kg Nagy Kitti- Julia Ussik Finnország 13:12
Kitti ismét erős ellenfelet kapott a finn Ussik személyében. Kitti az első menetben szépen felmérte ellenfelét, így 2:2-es állásról indult a második menet, ahol a magyar versenyző okosan nem ment bele a dulakodásokba, és kívülről pofozgatta a nagyon erős finn lányt. A befejező két menetben szerintünk több ponttal Kitti nyert, a bírók azonban másként látták, így igen szoros 1 pontos győzelemmel szerezte meg Kitti a magyar válogatott második érmét. Az érem fényesítéséhez a lengyel Paulina Jakubczik-ot kell legyőznie, aki a mai napon a szerb Európa bajnok Marija Pavlovot búcsúztatta.

64 kg Csősz Nikolett- Laura Kelly Anglia 14:22
Niki az első két menetben átengedte a kezdeményezést az angol lánynak, aki ezt sajnos ki is használta. A harmadik menettől tért vissza a játékba Niki, azonban nem sikerült lefiniselni az angol versenyzőt. Ha Niki kihasználta volna hosszú karjai adta előnyét, akár az érmesek számát is gyarapíthatta volna.

69 kg Lakatos Alexandra- Hanna Solecka Lengyelország 11:24
Alexának is sikerült belehúznia, hiszen élete első kontinentális bajnokságán rögtön a junior világ-és Európa bajnok Soleckát sorsolta neki a számítógép. Alexa minden tisztelet nélkül esett neki ellenfelének, már az első menetben átvette az irányítást. A rutinos Solecka azonban kontratámadásokból szerzett értékes pontokat. A harmadik menettől a lengyel versenyző elfáradt, és csak rutinjának, illetve Alexa rutintalanságának köszönhetően nem fordult meg a mérkőzés eredménye.

75 kg Korcsmáros Mercédesz- Martyna Gil Lengyelország RSC 2. menet
Merci az ifi csapat legfiatalabb tagja, akivel szemben a tisztes helytállás volt az elvárás. Ennek az elvárásnak meg is felelt, hiszen hatalmas szívvel vetette bele magát a küzdelembe a debreceni lány. Megfelelő ökölvívó tapasztalat megszerzése után Merci még nagyon szép eredményeket érhet el sportágunkban.

81 kg Szatmári Petra- Topalaoglu Remziye Törökország RET 3. m.
Petra a világbajnoki ezüstérmes török lány ellen kezdte meg a menetelést az érem felé. Az első nagy roham után rájött a török lány, hogy Petra nem az a beijedős típus. Innentől kezdve érezte Topalaoglu, hogy neki itt nem sok keresnivalója van, és szépen átvette a statiszta szerepét. Petra tiszta, erős egyenesekkel menetről menetre rombolta le ellenfelét, aki a harmadik menet elején sérülésre hivatkozva fel is adta a kilátástalan küzdelmet, így Petra első győzelme egyben a magyar válogatott harmadik érmét jelentette.

A 3. versenynapon további 4 versenyzőnek lesz lehetősége az éremszerzésre.

Junior
54 kg Varga Krisztina- Mandy Berg Németország

Ifjúsági
48 kg Váry Lili- Milena Zginiecka Lengyelország
51 kg Wurst Nikolett- Svetlana Soluianova Oroszország
54 kg Kalderás Erika- Justine Morl Németország

A mérkőzéseket a www.bokser.org oldalon élőben is lehet követni.

 

képgaléria
4. Női Junior és Ifjúsági EB