2011.04.29 - Antalya - Három bronzérem az Utánpótlás VB-ről!

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Három magyar versenyző jutott be az I. Junior és Ifjúsági Női Ökölvívó Világbajnokság ma zajló elődöntőjébe. Antalyaban két junior Nagy Kornélia Kitti (54kg) és Csősz Nikolett (63kg) és egy ifi Váry Lili (48kg) lépett a kötelek közé a legjobb négy között.

Az első nemzetközi tornáján résztvevő Nagy Kornélia Kitti két nyert mérkőzést követően az elődöntőben Khilchenko Svetlana-val (RUS) mérte össze tudását az 54kg-os súlycsoportban. Nagyot meglepte az első menetben folyamatosan rohamozó orosz. A második menetben már jobban ment a nyíregyházi Big-Boxing versenyzőjének és bár kiegyensúlyozott menetet láttunk a bírók szerint ezt is 4 ponttal nyerte Khilchenko. Kitti az utolsó felvonásban tudta legjobban megvalósítani a megfelelő taktikát és nagyot hajrázva sikerült szétzilálnia ellenfelét, illetve 4 ponttal megnyerni a menetet azonban ez már nem volt elég a végeredmény megfordításához.(21:18) Nagy Lajos büszke lehet tanítványára (aki a lánya is), hiszen Kitti remekül helytállt, néhány mérkőzéssel a háta mögött érkezett az I. Világbajnokságra és bronzéremmel térhet haza. Legközelebb pedig már ez az orosz versenyző sem fog akadályt jelenteni számára.

Következett a junior 63kg-os súlycsoportban versenyző Csősz Nikolett, akinek már vannak tapasztalatai a nemzetközi mezőnyben, hiszen a 2010-es Utánpótlás EB-n is tagja volt a magyar csapatnak. Niki döntőfölénnyel került be a legjobb négy közé, ahol a svéd Ida Lundlab várta. A Dombóvári Boksz Club versenyzője a kezdő menetben nem tudta megállítani az erőszakos Lundlab rohamait és csak sodródott a küzdelemmel. Sajnos a további menetekben is a fizikálisan meghatározóbb svéd maradt a domináns, így egyre nagyobb lett a pontkülönbség a két ökölvívó között. Csősznek ez a feladat most túl soknak bizonyult, de az érmet egy nagyon szép győzelemmel szerezte meg és megérdemelten állhat fel a dobogó harmadik fokára.

Az ifik között egyetlen versenyzőnk húzhatta fel a kesztyűt az elődöntőben. A legnagyobb mérkőzésszámmal rendelkező magyar versenyző a 48kg-os Váry Lili a szintén orosz Dmitrieva Svetlanaval küzdött meg a fináléba jutásért. A lányok már ismerték egymást a tavalyi EB-ről, akkor a selejtezők során találkoztak és az orosz versenyző jutott tovább, aki később meg is nyerte a tornát. Sajnos most sem sikerült a bravúr a vecsési bokszolónak. Bár Lili minden tőle telhetőt megtett a győzelemért a klasszis Dmitrieva-val nem bírt. Lilinek nincs oka elkeseredni, két nyert mérkőzést és élete eddigi legjobb eredményét, egy világbajnoki bronzérmet tudhat a magáénak.

A lányok nem csak szép eredményeket értek el Törökországban, hanem beírták magukat a magyar ökölvívás történelmébe, hiszen ők szerezték ezekben a korcsoportokban az első világbajnoki érmeket Magyarországnak.

A résztvevő 41 ország közül 23-nak sikerült valamelyik kategóriában érmet szereznie. A junior korcsoportban 19 országnak, köztük a legtöbbet a rendező Törökország és Oroszország szerezte, szám szerint nyolcat - nyolcat. Az ifjúsági korcsoportban 15 nemzet vihet haza valamilyen medált, a vezető 7 db-bal itt is Oroszország, így ők az összesítettben is magasan az élen állnak a 15 éremmel.  A döntőbe 13 ország ökölvívója jutott be, az elsőség itt is az oroszoké 11 (6 junior, 5 ifi) döntőssel. A junioroknál 11 nemzetnek, míg az ifjúságiaknál 9-nek van finalistája. Meglepetésre a hazaiaknak ifi kategóriában csak egy versenyzőt sikerült a döntő jutatniuk, míg a kazakoknak csak junior öklözőjük küzdhet meg az elsőségért. Annak ellenére, hogy a VB-re teljes csapattal csak a törökök és az oroszok érkeztek, de a kazakok és az ukránok is csak 2-2 versenyzővel indítottak kevesebbet a lehetségestől. A holnapi pihenő napot követően a döntőkre 30.-án kerül sor, szintén két külön programban mérkőznek meg az ifi és a junior versenyzők.

Döntők:
Junior:

44-46kg LALENKAWLI Lalenkawli IND - ISTIK Neriman TUR
48kg PHAM Thi Phuong VIE - SAEKI Kasumi JPN
50kg DEMIR Ulku TUR - NIKHAT Zareen IND
52kg LALFAKZVALI Lalfakzvali IND - VUONG Thi Vy VIE
54kg VIRT Victoria UKR - KHILCHENKO Svetlana RUS
57kg AWHITU Thea NZL - CAKIR Reyhan TUR
60kg ALEXIUSSON Agnes SWE - PALTCEVA Oxana RUS
63kg MISCHANIN Larissa GER - LUNDBLAD Hanna Ida Maria SWE
66kg NURSAH Celik TUR - SOLECKA Hanna POL
70kg GAVRINA Olga RUS - ARAPBAY Aidana KAZ
75kg VYACHKINA Matrena RUS - KARAKOC Serife TUR
80kg TOPALOGU Remziye TUR - SHUKEEVA Dinara RUS
80+kg GAMIDOVA Saida RUS - VYNNYK Iryna UKR

Ifjúsági:

45-48kg DMITRIEVA Svetlana RUS - SHAMJETSABAM Sarjubala IND
51kg STENHOLM Frida SWE - ZHANG Yibo CHN
54kg LUU Thi Duyen VIE - NIU Lili CHN
57kg DAVISON Charley ENG - WAHNER Ornella GER
60kg BERGHULT Patricia SWE - BELYAKOVA Anastasia RUS
64kg KAYAN Elif TUR - BASUMATARY Minu IND
69kg HOLGERSSON Love SWE - TSARKOVA Irina RUS
75kg ZHU Yumeng CHN - YAKUSHINA Yaroslava RUS
81kg CYRAN Karolina POL - YUAN Meiqing CHN
81+kg KRYLOVA Viktoriya RUS - HAKHVERDYAN Sona SWE

Szuknai Zsuzsanna

 

képgaléria
Antalya - Három bronzérem az Utánpótlás VB-ről!
kapcsolódó versenyzők