2011.04.26 - Antalya 2011. Csősz Nikolett már biztos érmes!

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

A I. Junior és Ifjúsági Női Ökölvívó Világbajnokság mai versenynapján két junior korcsoportú versenyzőnk küzdött meg az éremért az 50kg-osok között Fadgyas Vivien és 63kg-ban Csősz Nikolett.

Fadgyas Vivien a hazai Demil Ulkur-ral nézett szembe a szorítóban. Fadgyas rögtön a tőle megszokott nagy elánnal kezdett, azonban a török ügyesen leforgott a folyamatosan vonalban támadó vecsési lány elől és visszatámadásaiból rendre érvényes találatok tudott elérni. Mivel Vivien a következő menetben sem tudott váltani Demil fölénye egyre egyértelműbbé vált. A mérkőzés döntőfölénnyel ért véget a második menetben.

A 63kg-os Csősz Nikolettnek az ír Buckley Lisa-t kellett legyőzni, hogy felállhasson a dobogóra. A dombóvári lány gyorsan magához ragadta a kezdeményezést és okosan irányította a küzdelmet hol támadva, hol csalogatva ellenfelét. Hosszú egyeneseivel pedig folyamatosan gyűjtögette a pontokat. A második menetben ellenfelét sikerült beszorítania a kötélhez, ahol Buckley nem tudott mit kezdeni a rázáporozó ütésekkel, így a bíró megszámolta. Nem kellett sokat várni a következő számolásra sem, ami egyben a mérkőzés végét is jelentette. Forgács (Forgi) Sándor tanítványa döntőfölénnyel jutott be a legjobb négy közé, ahol a svédek kiválósága Ida Lundlab lesz az ellenfele. Ezzel a győzelemmel Niki megszerezte a magyar csapat első VB érmét, ami egyben történelmi esemény is, hiszen ez Magyarország első junior női ökölvívó világbajnoki érme is.

27.-én szintén két versenyzőnk küzdhet meg az éremért:

Junior 54kg Nagy Kornélia Kitti (BIG)- Shannon Power (IRL)

Ifjúsági 48kg Váry Lili (VEC) – Samsonow Oliwia (IRL)

Csapatunk tagjai a muzulmán országban sem feledkeztek meg a húsvéti ünnepek locsolási szokásairól. S mivel nem volt, aki a lányokat meglocsolja ők ragadták magukhoz a vizes flaskákat és rendhagyó módon hétfőn este a csapat egyetlen férfi tagjára Seres Attila edzőre zúdítottak 10 liter vizet, akinek menekülni sem volt ideje.

Szuknai Zsuzsanna
 

képgaléria
Antalya 2011. Csősz Nikolett már biztos érmes! Antalya 2011. Csősz Nikolett már biztos érmes! Antalya 2011. Csősz Nikolett már biztos érmes! Antalya 2011. Csősz Nikolett már biztos érmes! Antalya 2011. Csősz Nikolett már biztos érmes!
kapcsolódó versenyzők