2011.04.27 - Antalya - Nagy és Váry is érmes a VB-n!

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

A mai nap 100%-os teljesítményt nyújtottak a magyar lányok az Antalyaban zajló I. Junior és Ifjúsági Női Ökölvívó Világbajnokságon. Az egyaránt ír ellen bokszoló Nagy Kornélia Kittinek és Váry Lilinek is sikerült beverekednie magát az elődöntőbe. A magyarok ezen a Vb-n csak az íreken keresztül tudtak a dobogóra felállni, hiszen tegnap Csősz Nikolett is szigetországbelit győzött le a nyolc között.

 A junior korcsoportban versenyző 54kg-os Nagy Kornélia Kitti lépett elsőként a szorítóba, ahol Shannon Power-en keresztül vezetett az út a továbbjutáshoz. Kitti jól kezdett az első menetben azonban 1-2 alkalommal sikerült az ír versenyzőnek beugrásokból meglepnie, ami elég volt arra, hogy a menet egy pontos Power vezetéssel záruljon. Szoros küzdelem folyt a következő menetben is, de a Big-Boxing-os Nagy fordítani tudott és az utolsó etapot már ő kezdte egy pontos előnnyel. Egy nagy véghajrát követően reménykedtünk, hogy Kitti tisztább találatait jobban értékelték a bírák és nagy izgalommal vártuk, hogy kit hirdetnek ki győztesnek. Végül a magyar lány kezét emelték a magasba, aki 14:11 arányú pontozással nyerte a mérkőzést. Ezzel a győzelemmel már biztos felállhat a dobogóra, ami egyben a magyar csapat második junior Vb érmét is jelenti. A holnapi elődöntőben az orosz Khilchenko Svetlana-val kell megküzdenie a fináléba jutásért.

A délutáni programban következett ifi kategóriában a 48kg-os Váry Lili, akinek Samsonow Oliwia-t kellett legyőznie. Váry nagyon taktikus boksszal elmozogva és egyenesekkel megfogadva Samsonow-ot már az első menetben 5 pontos előnyre tett szert. A következő menetek is hasonlókép alakultak csak egyre nagyobb pontkülönbséggel nyerte azokat a Vecsési Boksz Club versenyzője. Az ír nem tudott váltani Lili pedig minden kezdeményezését rögtön megbüntette egy találattal. A fölényes 33:10-es pontozású győzelemmel megszerezte az első ifjúsági világbajnoki érmünket. Holnap neki sem lesz egyszerű dolga, hiszen azzal a szintén orosz Dmitrieva Svetlanaval kell összecsapnia, akitől a 2010-es Európa bajnokságon még a juniorok között szenvedett vereséget, és akit akkor az EB legjobb junior ökölvívójának választottak.

A ma elődöntőbe kerülteken kívül holnap még a harmadik VB érmesünk Csősz Nikolett is a szorítóba lép a junior 63kg-os súlycsoportban, hogy kifényesítse a tegnap megszerzett bronzérmét Ida Lundlab-ot (SWE) kell legyőznie.

A kiesett versenyzőink se tétlenkednek. A mai nap ukrán, román és lengyel ellenfelekkel kellett megküzdeniük a délelőtti sparringon.
 

Szuknai Zsuzsanna

képgaléria
Antalya - Nagy és Váry is érmes a VB-n! Antalya - Nagy és Váry is érmes a VB-n! Antalya - Nagy és Váry is érmes a VB-n! Antalya - Nagy és Váry is érmes a VB-n! Antalya - Nagy és Váry is érmes a VB-n!
kapcsolódó versenyzők