2011.04.26 - Antalya 2011. A harmadik nap

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Váry Lili is győzelemmel kezdett

Az I. Junior és Ifjúsági Női Ökölvívó Világbajnokság harmadik napján a legjobb nyolc közé jutásért játszottak a lányok. A magyar csapat öt ifi súlycsoportban volt érdekelt. Szerencsénkre úgy alakult a párosítás, hogy egy programon belül mindig ugyanabban a ringben szerepeltünk, így nem kellett attól tartanunk, hogy egyszerre bokszol két versenyzőnk is.

A délben kezdődő programot Kalderás Erika indította, aki Niu Lili (CHN) ellen húzott kesztyűt az 54kg-os súlycsoportban. Az első éves ifi Kalderásnak nehéz dolga volt a kínaival szemben, aki komoly nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik, hiszen már felnőtt nemzetközi tornákon is részt vett. Kalderás minden tőle telhetőt megtett, de a jó lábmunkával bíró Niu rendre kimozogta támadásait, így azokból nem tudott érvényes pontot szerezni. Erika pontozásos vereséggel búcsúzott a VB-on.

Következett 57kg-ban Csombor Vivien Voroblevska Halyna (UKR) elleni mérkőzése. Az ukránok junior EB bronzérmesével szemben jól kezdett az UTE versenyzője, azonban Voroblevska gyorsan kiismerte hibáit és ki is használta azokat. A második menetben két tiszta találatot követően is rászámolt a bíró Vivienre, majd a mérkőzést beszüntette.
 
A déli program harmadik magyar szereplője Bengernó Viktória, aki a 64kg-osok között lépett a szorítóba Bauderlique Lea (FRA) ellen. A hasonlóan jó adottságokkal rendelkező franciával szemben nagy csatát vívott. Azonban Bauderlique látványosabb találatait jobban értékelték a bírók így Viki pontozással maradt alul. Buncsek Zoltán tanítványa sokat fejlődött az EB óta eltelt időszakban és ez látható volt a teljesítményén is.

Váry Lili
már a délutáni programban lépett a szorítóba. A 48 kg-os lány Chimoto Mizuki-val (JPN) mérkőzött meg a továbbjutásért. A mérkőzést csak hosszas várakozást követően tudták elkezdeni a versenyzők, mert a pontozó gép elromlott az első menet indításakor. Mivel a rendezők minden próbálkozása ellenére sem tudták a rendszert újra életre kelteni átváltottak lapos pontozásra és a nap hátra levő mérkőzésein már ezt alkalmazták. Lili kissé alvósan kezdte az első menetet, ami így el is ment. Azonban a folytatásban javuló tendenciát mutatva menetről menetre egyre meghatározóbb lett és egy jó véghajrával sikerült beverekednie magát a legjobb 8 közé.

 A 60 kg-os Vetró Gabriella zárta a sort, neki azzal a svéd Berghult Patricia-val kellett megküzdenie, akivel tavaly még a juniorok között találkozott az EB-n. Akkor a svédek Európa bajnoka nagy fölénnyel győzött. Gabi nagyot küzdött és pillanatig sem töltött be alárendelt szerepet Berghulttal szemben. S bár pontozással alulmaradt nincs oka elkeseredni, mert az ő teljesítményén is nagy fejlődés látható és egy nagyon jó bokszolótól szenvedett vereséget.
26.-án csak junior kategóriákban vagyunk érdekeltek:
 
50kg Fadgyas Vivien – Demil Ulkur (TUR)

63kg Csősz Nikolett – Buckley Lisa (IRL)
 

Üdv.: Szuknai Zsuzsanna
 

képgaléria
Antalya 2011. A harmadik nap Antalya 2011. A harmadik nap Antalya 2011. A harmadik nap Antalya 2011. A harmadik nap Antalya 2011. A harmadik nap Antalya 2011. A harmadik nap
kapcsolódó versenyzők