2010.08.07 - 5 döntős az Európai Uniós Bajnokságon!

Vissza a kezdőoldalra
hozzászólások a hírhez
2010.08.08 20:23csermely
Gratulálok a lányoknak és a felkészítőiknek!
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

5 döntős az Európai Uniós Bajnokságon

Az Uniós országok Bajnokságának elődöntőjébe 8 magyar lánynak sikerült beverekednie magát. Így a Keszthelyen zajló tornán egymást követék a magyar érdekeltségű mérkőzések. A napot magyar-török találkozó jellemezte, hiszen 4 versenyzőnk is török ellen húzott kesztyűt.

 A sort a 46kg-os Dobrádi Csilla kezdte a török Yassikaya Serpil ellen. Az Érdi Box Klub 46kg-os öklözője remekül helytállva nagy küzdelemben maradt alul 3:3-as pontozás mellett segédpontokkal. Így Metzger József versenyzője bronzérmet vihet haza.

48kg-ban Ancsin Katalinnak a szintén török Sakal Binnurt kellett legyőznie a továbbjutásért. Vona János tanítványa a tőle megszokottal ellentétben nem erő, hanem az előző naphoz hasonlóan taktikus bokszot mutatott be. A végig nagyon fegyelmezetten küzdő Kata 6:1-es pontozással verte Binnurt, ezzel a holnapi fináléba jutott. Ellenfele az az olasz Calabrese Valeria lesz, aki az elődöntőben a VB ezüstérmes Duta Stelutat(ROM) verte.

Mizsei Viviennek Nina Smith-et kellett legyőznie a fináléba jutásért. Az 51kg-os súlycsoport elődöntőjében Vivi végig becsületesen küzdött, de a fizikálisan jóval erősebb angolt még most nehéz feladatnak bizonyult. Vivien 4:3-as pontozással maradt alul. Mizsei György tanítványának (és lányának) nincs oka elkeseredni, hiszen a tornán két mérkőzést is nyert és a dobogó harmadik fokára állhat fel.

Következő magyar mérkőzőként Némedi Csilla lépett a szorítóba az 54kg-os kategóriában. Ellenfele görög Evgenia Tasidou volt. A nagy ütőerejű göröggel szemben végig kiegyenlített volt a küzdelem. A pontozás is fej-fel mellett haladt. A soproni lány az utolsó menetben nagyot hajrázott, de  hiába talált többször is tisztán 2 pontos hátrányát csak 1-re tudta csökkenteni.  Egresits Tamás büszke lehet tanítványára, aki remekül helytállt és bronzéremmel térhet haza.

Kisebb szünet után a nagyobb súlycsoportokba újra egymást követték a szorítóba a magyar bokszolók. Először Nagy Bianka 69kg-ban mérkőzött meg Justina Strozynska-val. A lengyelek fordított alapállású versenyzője nem tudott mit kezdeni Bianka hosszú egyeneseivel. A Szeged Boksz Club versenyzője végig nagyon koncentrálva szépen megoldotta a mai feladatot is és 7:2-es arányú pontozással bejutott a döntőbe. Biankának a címvédő Savannah Marshall-lal (ENG) kell megküzdenie az elsőségért.

A 75kg-osok között Kovács Máriának szintén török ellenfél jutott a legjobb négy között. Elif Gunerivel már találkozott a szorítóban a PVSK-s versenyzőnk, akkor a mérkőzés végig sem ment. Most kissé erőlködve kezdett Marcsi, de így is 3:0-s vezetésre tett szert az első menetben. A mérkőzést végig uralva, határozott támadásaival főlényét menetről-menetre növelve 9:3-ra győzött Gál László tanítványa. Így 4. alkalommal húzhat kesztyűt Uniós Bajnokság fináléjában, ahol Alexandra de Hutten-nel (FRA) küzd meg a bajnoki címért.

Utolsóként Nagy Tímea lépett a kötelek közé. A masszív és nagy ütő Sylvia Kusiak (POL) ellen a DVSC-s lány jó taktikával már az első menetben 4 pontos előnyre tett szert, amelyet csak 1 ponttal tudott csökkenteni a lengyelek +81kg-os EU-s bajnoka. Az így kialakult 6:3-as győzelemmel Timi a kivívta a döntőbe való részvételt, ellenfele a francia Erika Guerrier lesz.A fináléban még szorítóba lép Sándor Lilla, aki +81kg-ban a lengyel Anna Slowikkal küzd meg az elsőségért.

A hazai rendezésű torna fontosságát mutatja és dr. Csötönyi Sándornak köszönhetően a döntő megnyitóján a frissen beiktatott köztársasági elnök dr. Smith Pál is jelen lesz, aki egyben a rendezvény fővédnöke is.

Szuknai Zsuzsanna

 

A linkre katintva az xlfight-on rengeteg képet találtok!

 

 

 

képgaléria
5 döntős az Európai Uniós Bajnokságon! 5 döntős az Európai Uniós Bajnokságon! 5 döntős az Európai Uniós Bajnokságon! 5 döntős az Európai Uniós Bajnokságon! 5 döntős az Európai Uniós Bajnokságon! 5 döntős az Európai Uniós Bajnokságon! 5 döntős az Európai Uniós Bajnokságon! 5 döntős az Európai Uniós Bajnokságon! 5 döntős az Európai Uniós Bajnokságon! 5 döntős az Európai Uniós Bajnokságon! 5 döntős az Európai Uniós Bajnokságon! 5 döntős az Európai Uniós Bajnokságon! 5 döntős az Európai Uniós Bajnokságon! 5 döntős az Európai Uniós Bajnokságon!
kapcsolódó versenyzők