2010.08.06 - 8-an biztosan már érmesek az EU-s Bajnokságon!

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

8 érem már biztos az EU-s bajnokságon

 

Sikeres és nagyon hosszú napot zárt ma a magyar női ökölvívó csapat A Keszthelyen zajló Női Ökölvívó Uniós Bajnokság második napján az éremért léptek szorítóba a lányok, köztük nyolc magyar versenyzővel.
A tegnapi éjszakába nyúló program miatt ma egy órával előre hozták a mérkőzések kezdetét, így a program első mérkőzőjeként szorítóba lépő Ancsin Katalin már délután kettőkor a szorítóba léphetett.

A 48kg-os kategóriában bokszoló Kati nagyon taktikusan, jól bokszolva 3:1-es pontozással verte a franciák tapasztalt EB érmes versenyzőjét. Ourahmoune Sara(FRA) legyőzésével már biztos érmes. Vona János tanítványának az elődöntőben Sakal Binnurral(TUR) kell megküzdenie a fináléba jutásért.

Következő magyar mérkőzőként Mizsei Vivien az angol Smith Nina-val mérkőzött meg. A legkisebb olimpiai kategóriában (51kg) bokszoló Vivi határozott és kemény balegyeneseit nem tudta kivédeni Smith. A kiskunfélegyházi honvéd versenyzője menetről-menetre növelve előnyét 6:3-0s pontozással nyerte a mérkőzést és ezzel beverekedte magát az elődöntőbe.

Rögtön a következő mérkőzőként lépett szorítóba Némedi Csilla az osztrákok favorit Eichwalder Ines ellen. Az 54kg-os súlycsoportú soproni Gyevát versenyzője esélyt sem adva ellenfelének küzdelmes mérkőzésen 7:3-as pontozással jutott be a legjobb négy közé. Csillának az elődöntőben a görög Tasidou Evgenia-t kell legyőznie a tovább jutásért.

Az 57kg-os kategóriában Oravecz Annamária révén voltunk érdekeltek. A KSI fordított alapállású versenyzője jól elhelyezett bal egyeneseivel rögtön vezetésre tett szert, amelyet sikerült megtartani a harmadik menetig, azonban a fáradó még ifjoncnak számító magyar lány az utolsó menetben nem tudta megállítani a belga Beuselinck Anna lerohanásait, így az egyenlíteni tudott. 6:6-os pontozás mellett és megegyező segédpontok (12: 12) után a bírók a győztes megjelölésével 3:2 arányban a belga versenyzőt látták jobbnak. Ancsa remekül helytállt első nemzetközi tornáján.

Nehéz dolga volt a szintén olimpiai kategóriában (60kg) versenyző Pikács Mercédesznek. A tapasztalt és fizikálisan is jól képzett Graczyk Karolina ellen. A lengyelek jelentős nemzetközi eredményekkel bíró versenyzője ellen Merci végig elszántan küzdött. S bár a találkozó lengyel győzelemmel végződött a Honvéd Sas Hegy versenyzőjének nincs oka a szégyenkezésre, hiszen minden tőle telhetőt megtett a győzelemért.

Következett Papp Nikolett, aki a 64kg-os kategória nagy küzdőjének számít. Niki a tőle megszokott folyamatossággal végig űzte-hajtotta ellenfelét. Az angol Cameron Chantalle azonban nem ijedt meg a folyamatosan rohamozó dombóvári lánytól és sok dulakodással tarkított adok-kapok jelegű mérkőzés alakult ki. S bár a meccs a bírák 3:4-es angol győzelemmel végződött Niki szintén büszke lehet magára, hiszen a hazai közönség őt látta jobbnak.

Már az esti órákban került sor a 69kg-os súlycsoportra. Nagy Bianka nagyon tiszta és eredményes bokszot mutatott. Hosszú egyeneseivel folyamatosan nyomás alatt tartotta cseh ellenfelét, és rendre találtak a jobb egyenesei. A Szeged Box Club versenyzője nagy fölénnyel verve Schmoranzova Martinat 9:3-as pontozással jutott be az elődöntőbe, ahol a lengyel Sroczynska Justina várja.

A nap záró meccsét jelentette Kovács Mária Lazarova Desislava elleni küzdelme. A legmagasabb olimpiai kategóriában mérkőzők már nem első ízben találkoztak. Legutóbb idén tavasszal az ankarai Miniszterelnök Kupán, ahol Marcsi sikeresen legyőzte a bulgárt. A PVSK versenyzője most sem hagyott lehetőséget Dasislavanak, végig irányítva a küzdelmet, jól bokszolva 3:0-s győzelemmel zárta a mai napot. Ezzel a győzelemmel 8-ra emelkedett az Uniós Bajnokság magyar érmeseinek száma. Holnap a török Guneri Elif ellen húz kesztyűt.

A holnap szintén 14.00-kor kezdődő programban már a fináléba jutás lesz a cél!


Szuknai Zsuzsanna

 

Ide kattintva megtekinthetitek az xlsport képgalériáját!

 

képgaléria
8-an biztosan már érmesek az EU-s Bajnokságon! 8-an biztosan már érmesek az EU-s Bajnokságon! 8-an biztosan már érmesek az EU-s Bajnokságon! 8-an biztosan már érmesek az EU-s Bajnokságon! 8-an biztosan már érmesek az EU-s Bajnokságon! 8-an biztosan már érmesek az EU-s Bajnokságon! 8-an biztosan már érmesek az EU-s Bajnokságon! 8-an biztosan már érmesek az EU-s Bajnokságon! 8-an biztosan már érmesek az EU-s Bajnokságon!
kapcsolódó versenyzők