2010.08.05 - Jól sikerült az első nap az EU-s Bajnokságon

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Jól kezdődött Keszthelyen az EU Bajnokság

A z eddigi legnépesebb mezőnnyel indult az V. Női Ökölvívó Uniós Bajnokság. Keszthelyen 20 ország 107 versenyzője lép a szorítóba az elkövetkező 4 napban. A hazai rendezésnek köszönhetően mind a 11 súlycsoportban lehetőséghez jutnak a magyar lányok.


Sorsolás:
46kg
 Dobrádi Csilla -  Serpil Yassikaya (TUR)-Aneta Stefaniak(POL) győztese
48kg Ancsin Katalin - Sarah Ourahmoune (FRA)
51kg Mizsei Vivien – Silvia La Notte (ITA)
54kg  Némedi Csilla – Ines Eichwalder (AUT)
57kg Oravecz Annamária – Anna Beuselinck (BEL)
60kg Pikács Mercédesz – Juliana Rocha (POR)
64kg Papp Nikolett – Chantelle Cameron (ENG)
69kg Nagy Bianka – Gabriela Bold (ROM)
75kg Kovács Mária – Nouchka Fontün (NED)
81kg Nagy Tímea – Sylwia Kusiak(POL) – Selma Yagci(TUR) győztese
+81kg Sándor Lilla – Anna Slowik(POL) - Semsi Yarali(TUR) győztese


A mai nap 4 súlycsoportban voltunk érdekeltek, köztük a három olimpiai kategóriában is. Elsőként 51kg-os Mizsei Vivien húzott kesztyűt. Az egyik legsűrűbb súlycsoportban a harcias olasz versenyző elleni mérkőzésre Viviennek nem sikerült ráhangolódnia tökéletesen, azonban nagy küzdeni tudásról téve bizonyságot 6:1-es pontozással hozta a mérkőzést.  A kiskunfélegyházi lánynak holnap az angol Smith Nina-val kell megküzdeni az éremért.


Következett a 60kg-ban Pikács Mercédesz. A Honvéd Sas Hegy versenyzője taktikusan bokszolva rendre megfogadta jobb egyenesekkel portugál ellenfelét és 2 pontos vezetést harcolt ki a 3. menetre, amit végig meg tudott tartani és 8:4-es pontozással győzve bejutott a legjobb 8 közé, ahol holnap már éremért bokszolhat a lengyel Graczyk Karolina (POL) ellen.


Már az esti órákban került sor Nagy Bianka mérkőzésére. A szegedi lány végig küzdve nagy csatában győzte le a románok folyamatosan rohamozó és sokat szabálytalankodó versenyzőjét. Az 4:2-es pontozással nyert mérkőzéssel Ő is bejutott a negyeddöntőbe. Holnap a cseh Schmaronzová Martina-val kell megküzdenie az elődöntőbe jutásért.


Utolsóként a 75kg-os kategóriában voltunk érintettek, ahol az eddigi legeredményesebb női ökölvívónk Kovács Mária lépett a kötelek közé. A magas és dinamikus holland lány ellen nem volt könnyű dolga a PVSK versenyzőjének. A sok dulakodással tarkított mérkőzésen Marcsi is a küzdőképességének köszönhetően teljesítette sikeresen az első napi feladatot. Holnap azzal a Desislava Lazarovaval(BUL) küzd meg, akivel tavaly még egy súlycsoportban fentebb a döntőben bokszolt.


A magyar lányok ezzel a mai napra száz százalékos teljesítményt nyújtottak.
Holnap sűrű programja lesz a hazai csapatnak, hiszen nyolc súlycsoportban kell megmutatnunk tudásunk legjavát. A 46kg, a 81kg és a +81kg kivételével mindenki kesztyűt húz az éremszerzés céljával.
 

 

Szuknai Zsuzsanna

 

képgaléria
Jól sikerült az első nap az EU-s Bajnokságon Jól sikerült az első nap az EU-s Bajnokságon Jól sikerült az első nap az EU-s Bajnokságon Jól sikerült az első nap az EU-s Bajnokságon Jól sikerült az első nap az EU-s Bajnokságon Jól sikerült az első nap az EU-s Bajnokságon Jól sikerült az első nap az EU-s Bajnokságon Jól sikerült az első nap az EU-s Bajnokságon Jól sikerült az első nap az EU-s Bajnokságon Jól sikerült az első nap az EU-s Bajnokságon Jól sikerült az első nap az EU-s Bajnokságon Jól sikerült az első nap az EU-s Bajnokságon Jól sikerült az első nap az EU-s Bajnokságon
kapcsolódó versenyzők