2010.11.21 - Oxnard- Kaliforniában véget ért a Dual Series

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Oxnard- Kaliforniában véget ért a Dual Series

 

Tegnap 4. alkalommal léptek szorítóba a lányok az olimpiai súlyokban megrendezett Dual Series női ökölvívó tornán. A döntő napján két mérkőzés is elmaradt feladás miatt, így csak hét mérkőzést láthatott a közönség.

A magyar lányok az utolsó nap a negyedik amerikai csapattal is összecsaptak. Mizsei Vivien ellenfele az USA nemzeti bajnokságának ezüstérmese Tyrieshia Douglas lett. A szintén fordított alapállású és nagy ütőerejű amerikaival szemben a kiskunfélegyházi lány jól bokszolt, szép megoldásokat mutatott be, de gyakran pontatlan volt, így Douglas látványosabb és erősebb találataival egyhangú pontozással nyerte a mérkőzést.

A 60kg-osok között Pikács Mercédesz képviselte a magyar színeket Stephanie Han-nal szemben. A lábon sokat mozgó és beugrásokból támadó hazai versenyző ellen Mercédesz nem tudta fel venni a megfelelő küzdőtávot. Így bár végig próbálkozott ellenfele eredményesebbnek bizonyult.

Utolsó magyarként lépett volna a kötelek közé a 75kg-os Kovács Mária, azonban ellenfele Kalita Marsh a mérkőzést feladta, így Marcsi küzdelem nélkül zsebelhette be a negyedik amerikai győzelmét. A torna alatt nyújtott teljesítményéért a súlycsoport legjobb ökölvívójának járó díjat is megkapta.

Az 51kg-ban Alex Love (USA), 60kg-ban pedig a szintén amerikai Queen Underwood lett a legjobb ökölvívó. A legjobb csapat a két VB bronzérmest felvonultató Karolina Mihalczuk (51kg), Karolina Graczyk (60kg), Lidia Fidura (75kg) összetételű lengyel csapat lett.

A verseny remek hangulatban zajlott le. Az amerikai közönség nagyon sportszerető és nagyon sportszerű volt. Nem csak a hazai versenyzők teljesítményét értékelték, hanem a külföldiek találatait, szép akcióit is ugyan úgy elismerték, megtapsolták. A téves bírói ítéleteket pedig egyaránt elítélték függetlenül attól, hogy az milyen nemzetiségű sportolót érintett. A versenyzők nagy népszerűségnek örvendtek, gyakran osztogattak autogramot a lányok, fotókat készítettek velük.

A négy napos torna remek tapasztalatszerzési lehetőség volt a három versenyzőnk számára.Szuknai Zsuzsanna
 

képgaléria
Oxnard- Kaliforniában véget ért a Dual Series Oxnard- Kaliforniában véget ért a Dual Series Oxnard- Kaliforniában véget ért a Dual Series Oxnard- Kaliforniában véget ért a Dual Series Oxnard- Kaliforniában véget ért a Dual Series Oxnard- Kaliforniában véget ért a Dual Series Oxnard- Kaliforniában véget ért a Dual Series