2010.11.18 - Dual Series nemzetközi női torna-Oxnard

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Dual Series nemzetközi női torna-Oxnard (USA)

 

A Kaliforniában zajló Dual Series női nemzetközi torna első napján a magyar lányok a négy amerikai csapat közül a kék 2-es számú ellen léptek a kötelek közé. Az olimpiai súlyokban megrendezett versenyen elsőként az 51kg-os Mizsei Vivien küzdött meg Alex Love-val. A küzdelmes mérkőzésen Vivien nem tudta akaratát rákényszeríteni ellenfelére és a gyakori adok-kapokból Love jobban tudott kijönni, így pontozásos győzelemmel hagyhatta el a szorítót az amerikai versenyző.

Következett a 60kg-os kategóriában Pikács Mercédesz, aki az aktuális VB bronzérmes Queen Underwood ellen húzott kesztyűt. Underwood a barbadosi világbajnokságon Katie Taylortól kapott ki az elődöntőben nagyon szoros mérkőzésen. A képzett és nagyon erős amerikainak kétszer is sikerült az írt leütnie, aki csak az utolsó pillanatokban tudta a maga javára fordítani a mérkőzést. Mercédesszel szemben rögtön magához ragadta a kezdeményezést a hazai ökölvívó. Sajnos Pikács nem tudott mit kezdeni Underwood erejével és lendületével. A 3.m-ben egy amerikai találatot követően a magyar lányra számolni kellett majd a bíró a mérkőzés beszüntetése mellett döntött.

Utolsó párként mérkőzött meg a 75kg-os súlycsoportban Kovács Mária és Alyssa Defazio. A Golden Gloves bajnok és a kontinentális bajnokság bronzérmese ellen Marcsi végig irányította a mérkőzést. Tudatos, határozott bokszot bemutatva folyamatosan növelve előnyét 9:19-re verte Defazio-t. Teljesítménye a hazai közönségből és szakemberekből is elismerést váltott ki.

Holnap a piros kettes elnevezésű amerikai csapat ellen lépünk a szorítóba, amely csapatban betegség miatt változás történt. Ugyanis a 75kg-os Tiffanie Hearn (az USA első számú válogatottja) megbetegedett, őt Alyssa Defazio helyettesíti, így holnap Kovács Máriával lejátsszák a visszavágót is.

Holnapi párosítás:

Mizsei Vivien – Cynthia Moreno (USA)

Pikács Mercédesz – Mikaela Mayer (USA)

Kovács Mária – Alyssa Defazio (USA)
 Szuknai Zsuzsanna

képgaléria
Dual Series nemzetközi női torna-Oxnard Dual Series nemzetközi női torna-Oxnard