2010.11.19 - Oxnard - Kovács másodszor is győzött Amerikában

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Kovács másodszor is győzött Amerikában

Az USA-ba zajló Dual Series nemzetközi női ökölvívó torna mai programja magyar - amerikai találkozóval kezdődött. Az olimpiai súlycsoportokban zajló tornán elsőként Mizsei Vivien lépett a szorítóba Cynthia Moreno ellen. Az 51kg-os súlycsoportban Moreno az első menetben jobbnak bizonyult, de Viviennek remek második menettel sikerült egy pontra csökkentenie hátrányát. Azonban a következő etapban megint csak a hazai versenyző bizonyult jobbnak. Az utolsó felvonás ugyan újra több eredményes magyar találattal bírt, de ez már nem volt elegendő a fordításhoz. A szoros mérkőzés a korábban VB bronzérmes és volt pánamerikai bajnok Moreno győzelmével zárult. Mizseinek sincs oka elkeseredni, hiszen jó teljesítményt nyújtott és lényegesen jobban bokszolt, mint a tegnapi mérkőzésén.

A 60kg-os kategóriában következett Pikács Mercédesz, akit Mikaela Mayer várt a kötelek között. A tapogatózó első menetet követően Mercédesz határozatlan támadásait látva hamar felbátorodott Mayer és magához ragadta az irányítást. Pikács ugyan igyekezett, hogy a mérkőzést a saját javára fordítsa, de ez sajnos nem sikerült, az amerikai most jobbnak bizonyult.

A magyar csapatból utolsóként a legnagyobb olimpiai súlycsoportban versenyző Kovács Mária csapott össze Alyssa DeFazzio-val immár másod ízben, hiszen tegnap már találkoztak és nagy aranyú magyar győzelem született. Azonban a piros 2-es elnevezést viselő hazai csapat 75kg-os versenyzője Tiffanie Hearn megbetegedett, így DeFazzio ugrott be helyettesíteni. A visszavágónak is tekinthető mérkőzésen sem volt nagyobb sikere a new yorki lánynak, bár a pontozás szorosabb mérkőzést mutatott Kovács ma is egyértelműen jobbnak bizonyult.

Az öt ország részvételével folyó verseny a hazaiak számára fontos megméretetést jelent. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a verseny helyszínére még a mérkőzések kezdete előtt ellátogatott Laila Ali is, aki a bemelegítő teremben beszélgetett a bokszolókkal és az ökölvívásra buzdította a lányokat. A sportág itteni népszerűségét mutatja az is, hogy az internetes oldalukon lévő élő közvetítést egy millióan nézik esténként.
 
Holnapi párosítás:
51kg Mizsei Vivien – Christina Cruz (USA)

60kg Pikács Mercédesz – Caroline Barry (USA)

75kg Kovács Mária – Lisbet Vargas (USA)


Szuknai Zsuzsana
 

képgaléria
Oxnard - Kovács másodszor is győzött Amerikában Oxnard - Kovács másodszor is győzött Amerikában Oxnard - Kovács másodszor is győzött Amerikában