2010.10.30 - Junior és Ifi EB elődöntők

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Pikács és Monostori bronzérmes

Tegnap már az elődöntőket játszották a Calaisban zajló II. Junior és Ifi Női Ökölvívó Európa-bajnokságon. A legjobb négy közé két ifi versenyzőnknek Pikács Mercédesznek és Monostori Klaudiának sikerült bejutnia.

Pikács Mercédesz a 64kg-os súlycsoportban Yaroslava Yakushina-val (RUS) mérkőzött meg a fináléba jutásért. A kiegyenlített első menetet követően az orosz egyre jobban felbátorodott és akcióival megelőzte, megfogadta Pikács bizonytalan támadásait, amelyek egyre ritkábbakká váltak a mérkőzés előre haladtával. A döntőbe pontozásos győzelemmel jutott tovább Yakushina, aki az első EB-n még juniorként 57kg-ban szerzett aranyérmet. Mercédesz pedig bronzéremmel térhet haza utolsó korosztályos kontinens tornájáról.

A nap utolsó mérkőzőjeként lépett a szorítóba Monostori Klaudia a 81kg-os kategóriában, ahol szintén orosz ellenféllel kellett szembe nézni. A nagyon tapasztalatlan szolnoki lánynak most még nagy falatnak bizonyult a fizikálisan lényegesen felkészültebb Daria Ivanova, így az edzők a mérkőzést feladni kényszerültek. Ivanova ugyancsak rutinos versenyzőnek számít, hiszen Ő is junior Európa-bajnoki címmel büszkélkedhet az első EB-ről. Klaudia szintén a dobogó harmadik fokára állhat fel.

A kontinens viadalon 13 országnak sikerült érmet szereznie közülük a legtöbbet Oroszországnak (teljes csapattal indultak) szám szerint 19-et. Rajtuk kívül egyedül még Törökország indított minden súlycsoportban versenyzőt nekik 13 öklözőjük jutott fel a dobogóra. A hazai francia csapatnak pedig 8 érmet sikerült begyűjtenie kisebb-nagyobb segítséggel. Nagyon jól szerepel a tornán Svédország, akiknek 6-ból 5 bokszolójuk szerzett érmet. Meglepetést jelentett az újoncnak számító Szerbia, akiknek mindkét versenyzője beverekedte magát a fináléba.

A döntőbe 10 ország jutott be, 9-nek mindkét korcsoportban van finalistája, egyedül a lengyeleknek van csak junior kategóriában döntőse.

Szuknai Zsuzsanna
 

képgaléria
Junior és Ifi EB elődöntők Junior és Ifi EB elődöntők Junior és Ifi EB elődöntők Junior és Ifi EB elődöntők Junior és Ifi EB elődöntők Junior és Ifi EB elődöntők Junior és Ifi EB elődöntők