2010.10.27 - Junior és Ifi Európa-bajnokság 1. nap

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Junior és Ifi Európa-bajnokság 1. nap

 

16 ország 139 (77 junior, 62 ifi) versenyzőjének részvételével kezdetét vette a II. Junior és Ifi Amatőr Női Ökölvívó Európa-bajnokság. A Calais-ban zajló tornán 10 magyar versenyző húzhatja fel a címeres mezt a hét folyamán. Hatan ifi és négyen junior korcsoportban.
Tegnap hosszú utazást követően este érkezett meg csapatunk a franciaországi helyszínre. A kedd a rendben lezajló mérlegeléssel kezdődött, majd a sorsolás következett, ahol nem nagyon kedvezett számunkra Fortuna.

Sorsolás:
Junior
46kg (7fő)
Váry Lili - Svetlana Dmitrieva (RUS) 4 közé
54kg (7fő)
 Csombor Vivien – Alena Lankova (RUS) 4 közé
60kg (9fő)
Vetró Gabriella – Patricia Berghult (SWE) 8 közé
63kg (9fő)
Csősz Nikolett – Yildiz Damla Nur (TUR) 4 közé.

Ifi
51kg (7fő)
Mizsei Vivien – Katie Rowland (IRL) 4 közé
57kg (8fő)
Tatiana Chibrova (RUS) – Bordás Annamária 4 közé
60kg  (8fő)
Pribojszki Kata – Sandy Ryan (ENG) 4 közé
64kg (9fő)
 Pikács Mercédesz – Viktoriya Chekasheva (UKR) 4 közé
69kg (7fő)
Bengernó Viktória – Love Holgersson (SWE)4 közé
81kg (3fő)
Monostori Klaudia – Daria Ivanova (RUS)

 A kontinens viadalon a mérkőzések két programban zajlanak. A délután 15.00-kor kezdődőben a juniorok, míg az este 18.00-kor kezdődőben az ifik küzdenek meg a tovább jutásért.
Az első nap 2 ifi és 2 junior kategóriában voltunk érdekeltek.
 A juniorok között Vetró Gabriella kezdte a sort Patricia Berghult (SWE) ellen. Gabi sajnos kezdettől fogva nem tudott mit kezdeni a pontosabb és határozottabb svéddel. Bár próbált küzdeni ellenfele jól kihasználta hiányosságait és tiszta találataival előnyre tett szert. A második menet végén egy sorozatot követően a bíró rászámolt Vetróra, amit egy újabb rohamot követően a második követett és ez egyben a mérkőzés végét is jelentette.
Második ringbe lépőnk a 46kg-os Váry Lili volt, akinek Svetlana Dmitrieva-val (RUS) kellett megküzdeni az éremért. Lili nagy küzdelemben végig harcolva a mérkőzést maradt alul a jóval érettebbnek tűnő és fizikálisan erősebb orosszal szemben.
Az esti programban szintén két kategóriában voltunk érdekeltek. Elsőként a 60 kg-os súlycsoportban Pribojszki Kata lépett a szorítóba az angol Sandy Ryan ellen. Nagyon szoros mérkőzésen végig fej-fej mellett haladt a pontozás. Az utolsó menetet 1 pontos angol vezetéssel kezdtük. Kata ugyan végig támadott, de már csak az angol akcióit értékelték, így 3 : 5-ös pontozással Ryan jutott tovább.
Már csak Bengernó Viktóriában bízhattunk, aki a 69kg-ban Love Holgersson-nal (SWE) mérte össze tudását. A még Vikitől is magasabb svéd jó tempóérzékkel sikeresen előzgette meg a magyar támadásokat. Bár Bengernó végig küzdött nem sikerült megszorítania Holgerssont, aki az első junior EB-n még a 60kg-os súlycsoportban szerzett bajnoki címet.

Szerdán 5 versenyzőnk lép a kötelek közé:
Junior
54kg Csombor Vivien – Alena Lankova (RUS)
63kg Csősz Nikolett – Yildiz Damla Nur (TUR)
Ifi
51kg Mizsei Vivien – Katie Rowland (IRL)
57kg Tatiana Chibrova (RUS) – Bordás Annamária
64kg Pikács Mercédesz – Viktoriya Chekasheva (UKR)


Szuknai Zsuzsanna
 

képgaléria
Junior és Ifi Európa-bajnokság 1. nap Junior és Ifi Európa-bajnokság 1. nap Junior és Ifi Európa-bajnokság 1. nap Junior és Ifi Európa-bajnokság 1. nap Junior és Ifi Európa-bajnokság 1. nap Junior és Ifi Európa-bajnokság 1. nap Junior és Ifi Európa-bajnokság 1. nap Junior és Ifi Európa-bajnokság 1. nap