2010.10.24 - Junior és Ifi Európa-bajnokság

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Junior és Ifi Európa-bajnokság

 

Október 26.-ától immár második alkalommal kerül megrendezésre a Junior és Ifjúsági Amatőr Női Ökölvívó Európa-bajnokság. Bár a torna már tavaly is szerepelt az EUBC versenynaptárában, de szervezési okok miatt csak idén kerül lebonyolításra. Az utánpótlás korcsoportok versenyzői 25.-én utaznak a franciaországi Calais-ba, hogy bemutassák tudásuk legjavát. Az év utolsó kontinens viadalán 17 nemzet 143 ökölvívója fog szorítóba lépni az előzetes nevezések alapján, köztük 10 magyar lány, 6 ifi és 4 junior. A csapat többsége első ízben vesz részt ekkora nemzetközi tornán. Rutinos versenyzőnek csak Mizsei Vivien és Pikács Mercédesz számít, akik az I. junior EB-n már részt vettek és érmet szereztek, valamint a nemrégiben Barbadoson jól szereplő felnőtt női válogatottnak is tagjai voltak. Fiataljaink a felkészülés utolsó két hetét a tatai olimpiai táborban töltötték, ahol a felnőtt női válogatott néhány tagja is segítette a munkájukat. Az edzőtáborban a csapatot meglátogatta a női bizottság több tagja: Faragó Beatrix, Csisztu Zsuzsa és Kovács György.  A felkészülés Szuknai Zsuzsanna, Patkós János és Seres Attila edzők irányításával folyt, akik a tornán is segítik a lányokat. A csapatvezetői feladatokat Kincses Ferenc látja el, míg a bírók között Horváth Edit képviseli a magyar színeket. A csapat hétfőn 12.50-kor indul a ferihegyi repülőtér 2A termináljáról.

Versenyzők:

Juniorok


Váry Lili

A harcos vecsési lány korosztályában tapasztalt versenyzőnek számít, hiszen már jelentős számú mérkőzést tudhat a háta mögött. Szép sikereket érhet el az EB-n, ha kamatoztatni tudja tapasztalatait.

Súlycsoport: 46kg
Klub: Vecsés SE
Edző: Seres Attila
Eredmények:  OB I.(junior)
Példakép: Nagy Bianka
Hobbi: sütés

cél: „első helyezést elérni”
 




Csombor Vivien
A szintén 16 éves remek tempó érzékű lány már több küzdősportokban bizonyította tehetségét. S bár ökölvívásban nemzetközi rutinja még nincs, nagy meglepetést okozhat ellenfeleinek.

Súlycsoport: 54kg
Klub: Újpesti Torna Egylet
Edző: Farkas József
Eredmények: OB I.(junior)
Példakép:-----
Hobbi: barátokkal lenni, evés
                               
cél: „Szeretném megnyerni az EB-t!”





Vetró Gabriella
A Honvéd Sas-hegy junior versenyzője eredményes tagja lehet a csapatnak, ha ki tudja használni magasságbeli adottságait, hosszú karjai jelentette előnyét.

Súlycsoport: 60kg
Klub: Honvéd Sas-hegy SE
Edző: Bozsányi József
Eredmények: OB I.(junior)
Példakép:----
Hobbi: vásárlás

cél: „A legjobb eredményt elérni”





Csősz Nikolett
Még csak 15 éves jó adottságokkal rendelkező dombóvári lány. A nagyon magas bokszolónk kemény, hosszú egyeneseivel komoly ellenfelet jelenthet bárkinek.

Súlycsoport: 63kg
Klub: Forgi Boksz Club
Edző: Forgács Sándor
Eredmények: Amazon Kupa I., Mándi EmlékversenyI.
Példakép: Forgács Sándor
Hobbi: beszélni, olvasás

cél: „Dobogó”






Ifik
Mizsei Vivien

A kiskunfélegyházi még ifi lány már 6 éve foglakozik az ökölvívással. Szakmai munkáját az olimpiai érmes édesapja irányítja. A korosztályában rutinosnak számító Vivien már a felnőttek között is bizonyította tehetségét.

Súlycsoport: 51kg
Klub: Kiskunfélegyházi Honvéd TK
Edző: Mizsei György
Eredmények: OB I. (felnőtt), Junior EB II., EU-s Bajnokság III.
Példakép: Mizsei György
Hobbi: tánc

cél: „Elhozni a legfényesebb érmet!”





Bordás Annamária
Az egyéb küzdősportokkal is foglalkozó Full-contact Se öklözője nagy elszántsággal készült első komolyabb ökölvívó megmérettetésére. Sport múltjából adódó rutinja itt is előnyt jelenthet.

Súlycsoport: 57kg
Klub: Full-contact Sport Szeged Se
Edző: Kiss Emil
Eredmények: OB III. (felnőtt)
Példakép: ----
Hobbi: különböző labdajátékok, biciklizés,alvás

cél: „A lehető legjobbat kihozni magamból. Dobogóra kerülni. Mindent megteszek a győzelemért!”





Pribojszki Kata
A kick-boxos múlttal és jelentős eredményekkel rendelkező jó ütemérzékű és nagy küzdőkészségű versenyző  harcos stílusával sikeres tagja lehet a magyar csapatnak. A grafikusnak készülő lány rajzolta a válogatott számára készített egyen pólóra felkerülő logót.

Súlycsoport: 60kg
Klub: Szeged Boksz Club
Edző: Gál László
Eredmények: Amazon Kupa II.,
Példakép: életben:édesanyám
                   sportban: Kovács Mária
Hobbi: rajzolás, olvasás

cél: „olyan meccseket játszani, ami után elégedett lehetek önmagammal”




Pikács Mercédesz
Szintén tapasztalt, a felnőtt VB-t megjárt versenyzőről van szó, aki jó ütemérzékkel és mozgáskoordinációval rendelkezik. Reméljük, ki tudja használni adottságait.

Súlycsoport: 64kg
Klub: Honvéd Sas-hegy SE
Edző: Bozsányi József
Eredmények: OB III. (felnőtt), Junior EB III.
Példakép:Leila Ali
Hobbi: olvasás, tánc, séta

cél: „Hogy aranyat hozzak!”





Bengernó Viktória
A PVSK első éves ifi korcsoportú versenyzője szintén első alkalommal lép kötelek közé kontinens tornán. Nagyon küzdőképes, harcos versenyző, aki sokat fejlődött az elmúlt időben.

Súlycsoport: 69kg
Klub: Pécsi Vasutas Sportkör
Edző: Buncsek Zoltán
Eredmények: OB I.(junior)
Példakép: Buncsek Zoltán  „Bunyós”
Hobbi: evés, alvás

cél: :” Kiadni magamból a maximumot, mindent megtenni a győzelemért és úgy kijönni a ringből, hogy elégedett vagyok magammal.”





Monostori Klaudia
A tavaly még junior korcsoportban versenyző szolnoki lányt az édesapja tanítja az ökölvívásra. Első ízben vesz részt nemzetközi megmérettetésen.

Súlycsoport: 81kg
Klub: Szolnoki Damjanich János SE
Edző: Monostori Zoltán
Eredmények: OB I. (junior)
Példakép: Monostori Zoltán
Hobbi: olvasás, állatokkal való foglalkozás

cél:”minél jobb eredményt elérni”

 

 

 

 

Szuknai Zsuzsanna
 

képgaléria
Junior és Ifi Európa-bajnokság Junior és Ifi Európa-bajnokság Junior és Ifi Európa-bajnokság Junior és Ifi Európa-bajnokság Junior és Ifi Európa-bajnokság Junior és Ifi Európa-bajnokság Junior és Ifi Európa-bajnokság Junior és Ifi Európa-bajnokság Junior és Ifi Európa-bajnokság Junior és Ifi Európa-bajnokság Junior és Ifi Európa-bajnokság