2010.10.28 - Junior és Ifi EB Ketten az elődöntőben

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Junior és Ifi EB Ketten az elődöntőben

Szerdán 5 súlycsoportban lépett magyar ökölvívó a kötelek közé a II. Junior és Ifi Női Ökölvívó Európa-bajnokságon.
Csombor Vivien a junior 54kg-os súlycsoportban a Alena Lankova-val (RUS) került szembe a negyeddöntőben. Az UTE versenyzője a fizikálisan jóval erősebb és tapasztaltabb orosz ellen ugyan végig küzdött, de nem tudta annak rohamait megállítani, illetve áttörni kettős fedezékét. Pontozással maradt alul Lankovaval szemben, de nincs oka szégyenkezni, hiszen nagyot harcolt.
Csősz Nikolett révén még egy junior korcsoportban voltunk érdekeltek. Niki a 63kg-osok között Yildiz Damla Nur-ral (TUR) mérkőzött meg szintén a legjobb négy közé jutásért. A még csak 15 éves dombóvári lány nem bírta kihasználni alkati adottságait, magasságbeli előnyét, így a török rákényszerítette dulakodós stílusát, amiben Ő jobban tudott érvényesülni. A pontozásos vereséggel Nikinek sem sikerült az éremszerzés. Azonban ő még jövőre is ebben a korcsoportban húzhat kesztyűt.

Az ifik közül Mizsei Vivien az 51kg-os súlycsoportban elsőként lépett a kötelek közé az esti programban. A kiskunfélegyházi honvéd bokszolója görcsösen, erőlködve kezdett Katie Rowland (IRL) ellen. A fordított alapállású írrel szemben a következő menetekben sem tudott váltani, így nagy adok-kapok jellemezte a mérkőzést. És bár mindketten sokat találtak főként csak Rowland pontjai szaporodtak. Meglepetésre a harmadik menetben egymást követő két tiszta ír találat után is számolni kezdet a bíró, ami egyben a mérkőzés végét is jelentette. Ezzel Mizsei is érem nélkül búcsúzott az Európa-bajnokságtól.
Következett Bordás Annamária, akinek az 57kg-os kategóriában szintén orosz ellenféllel kellett szembenéznie az éremért folyó harcban. A hosszú és jó ütemérzékű érett bokszot bemutató Tatiana Chibrova ellen Annamari minden tőle telhetőt megtett, és az edzői utasításokat betartva nagyot küzdött, de Chibrova most még jobbnak bizonyult.
A nap utolsó magyar versenyzőjeként Pikács Mercédesz játszott Viktoriya Chekasheva-val (UKR). A Honvéd Sas-hegy bokszolója türelmesen kivárva az ukrán támadásait szépen fogadta jobb egyenesekkel, amiből már az első menetben sikerült négy pontos előnyt kivívnia. A következő menetben a pontosabban kivitelezett ütéseit követően egymás után kétszer is rá kellett számolni Chekasheva-ra, így Merci döntőfölénnyel jutott a 64kg-os súlycsoport elődöntőjébe, ahol az orosz Yaroslava Yakushina legyőzésével tudja tovább fényesíteni az érmet.

Pikácson kívül pénteken még Monostori Klaudia húzhat kesztyűt a fináléba jutásért a szintén orosz Daria Ivanova ellen a 81kg-osok között.

 


Szuknai Zsuzsanna

 

képgaléria
Junior és Ifi EB Ketten az elődöntőben Junior és Ifi EB Ketten az elődöntőben Junior és Ifi EB Ketten az elődöntőben Junior és Ifi EB Ketten az elődöntőben Junior és Ifi EB Ketten az elődöntőben Junior és Ifi EB Ketten az elődöntőben