2012.08.12 - London 2012- A döntők

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés


 London 2012- A döntők!

Sporttörténelmet írt az a három női ökölvívó, aki az olimpiák történetben első ízben megszerezte az olimpiai bajnoki aranyérmet. Ez a három harcos már örökre beírta a nevét a nemzetközi női ökölvívás történetébe, és reméljük egyszer lesz magyar követőjük is. Az 51 kg döntőt Szűcs Veronika vezette, így legalább ő képviselhette hazánkat az olimpián. Hogy mennyire volt sikeres a működése, azt bizonyítja az a tény, hogy a három döntőből egyet vezethetett. Gratulálunk Vera!

Az eredmények:

51 kg Ren Cancan (Kína)-Nicola Adams (Anglia) 7:16

Komoly pénzt buktam volna, ha a meccs előtt fogadok, de nem hiszem hogy én vagyok az egyetlen, aki a kínai öklözőt jelölte volna meg az esélyesebbnek. Cancan az 51 kg-os súlycsoport regnáló világbajnoka, és a így a világranglistát is vezeti.
Azonban a mérkőzésen ebből nem sok jött át, hiszen az angol lány élete legjobb bokszával leiskolázta ellenfelét, kétséget kizáróan nyerte meg a döntőt, és lett sportágunk első olimpiai bajnoka!


60 kg Katie Taylor (Írország)-Sofya Ochigava (Oroszország) 10:8

Az igaz hogy Taylor a női ökölvívás ikonja, azonban ezt az orosz lány az istenért sem akarta tisztelni. Erre meg is volt az oka, hiszen jó ideje ő volt az egyetlen, aki meg tudta verni Taylort, méghozzá az Usti nad Labem-i tornán. Végig szoros mérkőzés volt, a torna legjobb összecsapását vívta Ochigava és Taylor. A végén azonban 2 pontos különbséggel győzött a papírforma. és így Katie taylor megszerezte első olimpiai aranyérmét, ami a Londoni Olimpián az ír nemzeti csapat egyetlen aranyérme is egyben!


75 kg Claressa Shields (USA)-Nadezda Torlopova (Oroszország) 19:12

Az amerikai Shields 17 évesen felért a csúcsok csúcsára! A fiatalos lendület és erő felülkerekedett a nála kétszer idősebb rutinos Torlopován, és megérdemelten nyerte a döntőt, ezzel szerezve az amerikai kontinensnek is egy aranyérmet.

Az érmesek:

51 kg:
1. Nicola Adams (GBR)
2. Ren Cancan (CHI)
3. Mery Kom (IND)
4. Marlen Esparza (USA)

60 kg:
1. Katie Taylor (IRL)
2. Sofya Ochigava (RUS)
3. Mavzuna Chorieva (TJK)
4. Adriana Araujo (BRA)

75 kg:
1. Claressa Shields (USA)
2. Nadezda Torlopova (RUS)
3. Maria Volnova (KAZ)
4. Li Jinzi (CHI)

képgaléria
London 2012- A döntők