2012.08.05 - London 2012- nyolcaddöntők.

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés


 London 2012- Nyolcaddöntők

Hát eljött végre a várva várt pillanat! Szeretett sportágunk immár egyértelműen olimpiai résztvevő! Az 51, 60 és 75 kg-os mezőny legjobb 12-12 versenyzője mérheti össze tudását az Excel csarnokban, Londonban, hogy eldöntsék, ki legyen a sportág első olimpiai bajnoka.

A mai napon a nyolc közé jutás volt a tét, így minden súlyban 4-4 összecsapást láthatott az, aki a helyszínen, vagy az interneten követte a versenyt. Jó volt látni, hogy tele volt a nézőtér, és hangos szurkolás kísért minden menetet.

Nézzük a mérkőzéseket:
 
51 kg

1. Elena Savelyeva (Oroszország)-Kim Hye Song (Észak-Korea) 12:9
Az első mérkőzés elég dulakodósra sikerült, sok volt a kapaszkodás. A menetek végére 1-1 ponttal mindig az orosz jött ki jobban.

2. Erica Matos (Brazília)-Karlha Magliocco (Venezuela) 14:15
Ezen a mérkőzésen bemutatkozott a magyar bíró Szűcs Veronika, aki nagyon határozottan kézben tartotta az első mérkőzéshez hasonlóan dulakodós meccset.

3. Karolina Mihalczuk (Lengyelország)-Mery Kom (India) 14:19
Mihalczuk jó munkásként dolgozott, Mery Kom azonban színesebben bokszolt, jobb volt a szeme. Karolina a végén már csak egy nagy ütésre utazott.

4. Stoyka Petrova (Bulgária)-Siona Fernandez (Új-Zéland) 23:11
Petrova volt a határozottabb, sima bolgár győzelem.

60 kg

5. Quanitta Underwood (USA)-Natasha Jonas (Anglia) 13:21
Az amerikai volt az agresszívabb, az angol viszont a pontosabb. Az utolsó menetben Underwood már a kiütésre ment, de a nagy rohamnak az lett a vége, hogy rá számoltak. Jonas győz a közönség nagy örömére.

6. Mihaela Lacatus (Románia)-Dong Cheng (Kína) 5:10
 A kínai jobban kezdett (3:0) de a második menettől a román lány uralta a ring közepét. Ennek ellenére 2:2 volt a második és a harmadik menet is. A negyedik menetben aztán hiába számoltak Chengre, így is elvitte a menetet, és 10:5-re győzött.

7. Adriana Araujo (Brazília)-Saida Khassenova (Kazahsztán) 16:14
Jól kezdett a vívó stílusú kazah lány, azonban a harmadik menetre felőrőlte a fizikálisan erősebb brazil Araujo.

8. Alexis Pritchard (Új-Zéland)-Rim Jouini (Tunézia) 15:10
Ezen a mérkőzésen Szűcs Vera pontozóként működött közre. Szorosan kezdődött, az első menetet Pritchard vitte el 1 ponttal, a másodikat Jouini kettővel, így fordítani tudott. A harmadik menetet azonban Pritchard nyeri 5-1-re, amiben szerepet játszott a tunéziai lány intése is, mivel break után folyamatosan nem volt hajlandó hátralépni egy lépést. Az utolsó menetben már nem változott semmi, így 15:10-re nyer Új-Zéland.

75 kg

9. Marina Volnova (Kazahsztán)-Elizabeth Andiego (Kenya) 20:11
Ütős meccs kazah dominanciával. A vége sima győzelem

10. Anna Laurel (Svédország)-Naomi Fisher Rasmussen (Ausztrália) 24:17
Ezt a meccset nem nagyon láttam, mert Berki Krisztián aranyérmes gyakorlatát néztem.

11.Roseli Feitosa (Brazília)-Linzi Ji (Kína) 14:19
Szűcs Vera itt is pontozóként dolgozott. 4 harcos menet után a kínai Linzi Ji szerezte meg a továbbjutást, egyhangú pontozással.

12. Elena Vystropova (Azerbajdzsán)- Edith Ogoke (Nigéria) 12:14
Az energikusabb Ogoke 4:2-re elviszi az első menetet. A második menet az első lekoppintása. A harmadik menetre azonban elfárad Ogoke és Vystropova 6:3-ra hozza a menetet, így már csak eggyel megy a nigériai. A negyedik menetre azonban felszívta még magát Ogoke, és 14-12-re nyeri a nyolcaddöntő utolsó mérkőzését. Úgy látszik az azeriek már sehogy sem tudnak meccset nyerni.

A holnapi napon a negyeddöntőkkel folytatódnak a küzdelmek, ahol már ringbe lépnek a kiemelt versenyzők is.
Aki interneten szeretné nézni a meccseket, az a www.belegtv.hu oldalon, vagy az alábbi linken tudja követni az eseményeket.

eurovisionsports.tv/london2012/index.html

képgaléria
London 2012- nyolcaddöntők.