2012.07.28 - London 2012-Női ökölvívás

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés


 London 2012

Elkezdődött Londonban a világ legnagyobb show-ja, ahol augusztus 5-én a először az olimpiák történetében ringbe lépnek a női ökölvívók is. A NOB ezen döntésével vált igazán kétneművé az Olimpia, hiszen eddig az ökölvívás volt az egyetlen sportág, ahol a szebbik nem képviselői nem adhattak számot tudásukról. Ugyancsak először fordul elő az is, hogy minden országból van női induló valamilyen sportágban.
A már most szupersztárnak számító Katie Taylor a megnyitón az ír nemzeti gárda zászlóvivője volt, ami előre vetítheti a sikeres bemutatkozáshoz szükséges média érdeklődést is.

Nézzük az esélyeket:


51 kg
-ban a kínai Ren Cancan számít az első számú favoritnak, miután az idei VB-n megvédte világbajnoki címét. Az egyik fő riválisa az angol Nicola Adams lehet, aki a VB döntőben vereséget szenvedett Cancantól. Egy súllyal feljebb lépett az olimpia miatt az indiai Mary Kom, a 48 kg-os mezőny koronázott királynője, akit harcossága miatt mindenképp az esélyesek között kell megemlíteni, bár nincs a kiemeltek között. Erőnyerőként kezdi a viadalt Cancan (Kína), Esparza (USA), Rahali (Tunézia), Adams (Anglia).


60 kg egyértelmű esélyese Katie Taylor (Írország) aki szintén a 8 között kezdi meg az olimpiai szereplést. Mellette kiemelt még Chorieva (Tadzsikisztán), Oubtil (Marokkó) és Ochigava (Oroszország). Ochigava talán meg tudja szorítani Taylort. Underwood (USA) és Jones (Anglia) szintén odaérhet még a dobogóra.


75 kg-ban a jelenlegi világbajnok, a még csak 21 éves Savanna Marshall (Anglia) lehet a befutó, bár ebben a súlycsoportban szerintem bármi megtörténhet. Kiemeltként kezd még a csupán 17 éves Shield (USA), Spencer (Kanada) illetve Torlopova (Oroszország). Odaérhet a dobogóra Vystropova (Azerbajdzsán), Laurell (Svédország) de a brazil Feitosa vagy a kínai Li is okozhat meglepetést.

Az hogy ki lesz az első három olimpiai bajnok, augusztus 9-én kiderül.

A sorsolást az alábbi linkeken megtaláljátok:

womanbox.hu/upload/51 kg sorsolás(1).jpg

womanbox.hu/upload/60 kg sorsolás.jpg

womanbox.hu/upload/75 kg sorsolás.jpg


 

képgaléria
London 2012-Női ökölvívás