2011.09.03 - III. Női Ökölvívó Ifjúsági és Junior EB

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

III. Női Ökölvívó Utánpótlás EB


Az utolsó versenynapra maradtak az ifjúsági döntők, ahol 1 kivételével minden súlyban orosz versenyző szállhatott harcba a bajnoki címért.

Az eredmények:

48 kg Sandra BRODACKA (POL) vs Svetlana DMITRIEVA (RUS) 8:11
Az Ifi EB bronzérmes Brodacka próbálta megkeseríteni az orosz biorobot életét, kevés sikerrel. Dmitrieva így már 2x EB arany és egy VB ezüst gazdája.

51 kg Ulyana KOSHKAROVA (RUS) vs Sarah Jayne ROSTRON (ENG) 8:8 (41:35)
Az eredmény magáért beszél.

54 kg Jenna PUURUNEN (FIN) vs Ilona FELONENKO (UKR) 7:13
Számomra már az is kész csoda volt, hogy az elődöntőben hogyan tudta megverni a finn lány a VB ezüstérmes Frida Stenholmot, a döntőben az ukrán lány szép iskolabokszot bemutatva győzött, megszerezve ezzel első nemzetközi aranyérmét.

57 kg Elena KHADZHI (RUS) vs Halina VOROBLEVSKA (UKR) 10:12
A negyedik menetig úgy nézett ki, hogy Khadzhi veri a junior EB bronzérmes Voroblevskát, az utolsó menetben azonban megfordította az ukrán leányzó az eredményt.

60 kg Irina GILCA (MDA) vs Anastasia BELYAKOVA (RUS) 7:14
Belyakovának szemmel láthatólag a ring volt a gyerekszobája. Eredményei: 2x ifi EB arany, 1x  ifi VB arany. Katie Taylor reszkess!

64 kg Patricia BERGHULT (SWE) vs Tatyana CHIBROVA (RUS)  11:9
A svéd lány 60 kg-ban volt második az ifi VB-n, az orosz lány pedig 57 kg-ban bronzérmes, majd gyors hízást követően 64 kg-ban találták magukat. A végig szoros mérkőzést az orosz versenyző 4. menetben történt megintése döntötte el. A svédek hozták a tőlük megszokott látványtalan, unalmas de rendkívül eredményes stílust.

69 kg Irina TSARKOVA (RUS) vs Love HOLGERSSON (SWE) 12:18
Holgersson ifi EB arany,ifi  VB arany tulajdonos, Tsarkova junior EB aranya mellett 1 VB ezüstöt birtokol. Kettejük találkozója az ifi VB döntő visszavágójának is tekinthető.  A végeredmény ha nem is sima, de svéd győzelem, a harmadik menet végén még 10:10 volt az állás. A meccs hangulatára jellemző, hogy a svéd lányt egyszer, míg az oroszt kétszer is inteni kellett. A parázs hangulat sejteti, hogy nem igazán lesznek öribarik.

75 kg Leyla JAVADOVA (AZE) vs Yaroslava YAKUSHINA (RUS) RSC 4 m.
Az ifi világbajnok Yakushina sima győzelme.

81 kg Karolina CYRAN (POL) vs Mariya YAKOVLEVA (RUS) 13:9
Az ifi VB ezüstérmes lengyel lány egy EB arannyal gazdagította éremkollekcióját. Győzelme egy percig sem forgott veszélyben.

+81 kg Sona HAKHVERDYAN (SWE) vs Ekaterina PROSKURYAKOVA (RUS)  3:19
Megérdemelt orosz győzelem, szinte nulla svéd ellenállás mellett.

Az ifjúsági EB-re is rányomta bélyegét az alacsony létszám, hiszen 38 versenyző vett részt a viadalon. Az aranyérmeken 4 ország osztozott. A legtöbbet -ötöt- a házigazda orosz csapat szerezte, 2-2 arannyal utazhatott haza Ukrajna és Svédország, míg a lengyel ökölvívás 1 ifi európa bajnokkal lett gazdagabb.
 

képgaléria
III. Női Ökölvívó Ifjúsági és Junior EB