2011.07.24 - III. Női Ökölvívó Ifjúsági és Junior EB

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

III. Női Ökölvívó Ifjúsági és Junior Európa Bajnokság Orenburg 2011


Sűrű az idei év az ökölvívóknál, hiszen a 2012-es Londoni Olimpiai Játékok miatt előrhozták az EB-ket. A férfiak így az EB-ről esnek be a VB-re, és nincs ez másként a junioroknál sem. A lányoknál a világbajnokság megelőzte az EB-t, és kicsit hosszabb szünetet is kaptak, de a program így is zsúfolt. Augusztus 29-én kezdődik az utánpótlás EB az oroszországi Orenburg városában, ahol már harmadszor lépnek ringbe a 15-16 és 17-18 éves amazonok.
Az oroszországi kontinensviadalra nemhivatalos források szerint eddig 15 ország jelezte részvételi szándékát: Magyarország mellett Anglia, Finnország, Hollandia, Írország, Lengyelország, Moldova, Oroszország, Örményország, Románia, Svájc, Svédország, Szerbia, Törökország és Ukrajna. A házigazda oroszok biztos hogy teljes csapattal indulnak, várhatóan Törökország, Lengyelország és Ukrajna sem szakít ezzel a hagyománnyal. Az előző EB-n nem vett részt Moldova, Örményország, Románia és Svájc, míg egyenlőre úgy tűnik hiányozni fog Németország, Portugália, Bulgária, Dánia és a tavalyi házigazda Franciaország is.

Az első EB-t 2008-ban rendezték Bulgáriában, ahol a juniorok között az 52 kg-os kategóriában Mizsei Vivien ezüstérmet szerzett. Erről a versenyről még Pikács Mercédesz és Dobrádi Csilla is bronzéremmel tért haza, Pikács a junior 63 kg, míg Dobrádi az ifjúsági 46 kg-ban állhatott fel a dobogóra.
A következő EB 2010-ben került megrendezésre a franciaországi Calais-ban, ahol Pikács az ifik között is begyűjtött egy bronzérmet. Mellette még az ifi 81 kg-os súlycsoportban Monostori Klaudia állhatott fel a dobogó harmadik fokára.
Az idei évet jól kezdték lányaink, hiszen Antalya-ban 54 kg-ban Nagy Kitti és 63 kg-ban Csősz Nikolett a juniorok, a 48 kg-os Váry Lili pedig az ifik között szerzett bronzérmet, ami biztató előjel lehet az EB-re. Rajtuk kívül még éremesélyesek lehetnek az ifik között a 60 kg-os Vetró Gabriella és a 64 kg-os Bengernó Viktória, valamint a junior VB-t sérülés miatt kihagyó soproni Wurst Nikolett is, aki 48 kg-ban érhet oda a dobogóra.
A magyar csapat pontos öszzetételéről, létszámáról egyenlőre nincsenek információink.

Seres Attila
womanbox.hu
 

képgaléria
III. Női Ökölvívó Ifjúsági és Junior EB