2010.04.11 - Kovács Mária aranyérmet szerzett!

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

A mai nap a döntőkkel véget ért Ankarában a Miniszterelnök Kupa. Az 5 fős női válogatottból egyedül a 75kg-os Kovács Máriának sikerült a fináléba beverekednie magát. A döntőben a nagyon kellemetlen stílusú Lidia Fidura(POL) várta, aki tegnap a kanadaiak világbajnokát Mary Spencert győzte le. A lengyel a tőle megszokott dulakodós, zárt védekezésű bokszával nagyon megnehezítette Marcsi dolgát. Az első menetben a PVSK versenyzője jól távol tartva ellenfelét sok ütéssel próbálta lebontani annak kettős fedezékét (0:0). A második menettől Fiduranak sikerült rákényszerítenie dulakodó stílusát Kovácsra. A menetben mindössze 1-1 pontot kaptak a versenyzők, így a harmadik etapnak is döntetlennel indultunk neki. Az utolsó két menetben sok fogás, dulakodás már nagyon kimerítette a bokszolókat és kevés értékelhető találatot lehetett látni, de a fáradtság ellenére Marcsi aktívabbnak bizonyult és az utolsó menetben egy pontos előnyt tudott kiharcolni. Bár nem szép mérkőzésen, de  3:2-es pontozású magyar győzelem született és ez a lényeg! Hiszen nagyon erős mezőnyben több EB, VB érmest legyőzve sikerült kivívnia az elsőséget Gál László tanítványának.

A lányok emellett az aranyérem mellett még két bronzérmet szereztek Papp Nikolettnek (64kg) és Ducza Anitának (75kg) köszönhetően.

A lányok mellet a fiúk is 100%-ot teljesítettek, hiszen mind a három döntős magyar fiúnak sikerült a dobogó legfelső fokára felállni. Varga Miklós (60kg), Káté Gyula (64kg), Bacskai Balázs (69kg) szintén bajnokként térhet haza. A magyarok a nagy létszámú török csapat után a második legjobb összesített eredményt érte el a 16(11fiú, 5lány) versenyzővel.

                                                                                Szuknai Zsuzsanna

képgaléria
Kovács Mária aranyérmet szerzett! Kovács Mária aranyérmet szerzett! Kovács Mária aranyérmet szerzett! Kovács Mária aranyérmet szerzett!