2010.04.10 - Magyar sikerek Ankarában

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Magyar sikerek Ankarában

100%-os sikerrel zárta a tegnapi napot az Ankarában szereplő magyar női ökölvívó válogatott. A legjobb nyolc közé bejutott három magyar versenyzőnk közül mindannyian győzelmet arattak és ezzel már érmet szereztek a népes mezőnyt felvonultató törökországi Miniszterelnök kupán.

Elsőként Papp Nikolettnek kellett megküzdenie a hazai Songül Adikti-val. A dombóvári lány a tőle megszokott módon rögtön magához ragadta a kezdeményezést. Niki az első menetben még kissé ugyan erőlködött, de így is több tiszta találatot csinált, mint a török ellenfele. Ennek ellenére 1:0-s Adikti vezetéssel zárult az első felvonás. A következő menet az elsővel megegyezően zajlott, így már 2pontos hátránnyal kezdte versenyzőnk a 3. menetet. Papp folyamatosan nyomás alatt tartotta az egyre jobban elfáradó törököt, akinek már annyi találatot vitt be, hogy a bírák is kénytelenek voltak észrevenni. A finálét döntetlenről kezdtük, nagy hajrával és sok találattal vitathatatlan fölénnyel verte Niki a teljesen kimerült hazai versenyzőt, bár ezt a pontozás nem tükrözte. (5:7)  Így az első nemzetközi tornájáról rögtön éremmel térhet haza. Az elődöntőben Saida Khassenova kazak versenyző várja.

A 75kg-os kategóriában az előző versenynaphoz hasonlóan egymást követően lépett szorítóba a két magyar lány Ducza Anita és Kovács Mária. Elsőként Marcsi húzott kesztyűt Desislava Lazarova ellen. A bulgár lány nem volt ismeretlen számára, hiszen a 2009-es Uniós Bajnokságának döntőjében már találkozta akkor még 81kg-os kategóriában. A PVSK versenyzője a mérkőzést nagyon határozottan kezdte és folyamatosan támadta a bulgárt, aki a tőle megszokott kettős fedezékből próbált vissza támadni, nem sok sikerrel. A több tiszta magyar találat ellenére a menet csak 1 pontos előnyt hozott nekünk. Marcsi a következő menetben is végig irányított a küzdelmet és őrölte fel ellenfelét illetve annak védekezését. Jól elhelyezett csapottjaival pedig menetről menetre növelte főlényét. A hátrányban bokszoló Lazarova nem tudott mit kezdeni a folyamatosan érkező támadásokkal. Gál László tanítványa 0:4-es végeredménnyel került be az elődöntőbe.

A következő mérkőzésen Ducza Anitának a régóta nagy riválisnak számító Anna Laurellel kellett szembe néznie. Anita jó taktikát választva türelmesen terelgette ellenfelét a jobb kezére, majd sikeresen kivitelezte is a pontot érő jobb egyeneseket. Az NYVSC versenyzőjének fölénye is vitathatatlan volt a mérkőzés teljes ideje alatt. Az első menet 1 pontos magyar vezetést hozott, a következőben ezt jelentősen sikerült 4:1-re növelni. A fogadó stílusú svéd lány a hátrány miatt még nehezebb helyzetbe került, amit nem is tudott megoldani. Fischer László tanítványa 6:2-es pontozással jutott be a legjobb négy közé. Mindkét lány nagyon fegyelmezetten, koncentráltan bokszolt. Üröm az örömben, hogy ma egymással kell megmérkőzniük a döntőbe jutásért.
A lányok mellett a férfi versenyzőink is remekül teljesítettek. A 11 fős válogatottból öten már biztos érmesek.

 Lakatos István – Gyenyisz Kozaruk (UKR) 5:3
Férfi 51kg, 4 közé jutásért: Kalucza Norbert – Mirasz Zsakupov (KAZ) 8:3
Férfi 60kg, 4 közé jutásért: Varga Miklós – Hejbatulla Hadzsialijev (AZE) 7:2
Férfi 64kg, 4 közé jutásért: Káté Gyula – Amangeldi Hudajbergenov (TKM) 6:1
Férfi 69kg, 4 közé jutásért: Bacskai Balázs – Erol Ozkal (TUR) 8:1

Ezzel az eredménnyel a magyar csapat az eddigi legjobb eredményét hozza erről az egyik legnagyobb mezőnnyel rendelkező tornáról.

 

Szuknai Zsuzsanna
 

képgaléria
Magyar sikerek Ankarában Magyar sikerek Ankarában