2010.04.09 - Miniszter Kupa 2. nap

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Három magyar győzelem a 2.nap a Miniszter Kupán

 

A Miniszter Kupa 2. napján négy női versenyzőnk küzdött meg a továbbjutásért. A még ifi Mizsei Vivien ellenfele a nagy tapasztalatokkal rendelkező Uniós Európa Bajnok Lucy Oconner volt. A hazai női ökölvívást figyelemmel kísérőknek ismerős lehet a név, ő azaz angol lány, akit a ningbói világbajnokságon Pezdány Edina az 57kg-os kategóriában a negyeddöntőbe jutásért legyőzött. Oconnert nem viselte meg a két súlycsoportos váltás, végig jól bírta kondícióval, sőt az 51kg-os kategóriában erősnek is számít. Jó lábmunkával kimozogta Vivien támadásait, aki gyakran nem tudta felvenni a megfelelő ütőtávot. Az angol lány az első menetben magához ragadta a vezetést, jól kihasználta Vivien védekezésbeli hibáit és megelőzte támadásait. A sok szabálytalan ütéssel tarkított mérkőzésen a legnagyobb izgalmakat az utolsó menet jelentette, amikor is felcsillant a remény a győzelemre. A menet felénél a vezetőbíró megintette Oconnert szabálytalan ütésért, így Mizsei hátránya 1 pontra csökkent. A kiskunfélegyházi lánynak sikerült is élnie a lehetőséggel, tudta fokozni az iramot és rövid idő alatt kiegyenlített, majd átvette a vezetést, sajnos azonban ez nem sokáig tartott, a menet végére Vivi védekezése teljesen szétesett és több tiszta találatot is kapott, így 5:8-as pontozásos vereséget szenvedett.

A délutáni programban a második magyar érdekeltséget a 64kg-os Papp Nikolett jelentette, aki első ízben vesz részt komolyabb nemzetközi tornán. Nikinek a lengyel Justyna Sroczynska ellen kellett kesztyűt húznia. A Dombovári Boksz Klub versenyzője a tőle megszokott módon rögtön magához ragadta a kezdeményezést. Folyamatos támadásaival menetről menetre növelte előnyét esélyt sem hagyva ellenfelének. A negyedik menetben még nagyobb iramot diktálva az addig kivívott 3 pontos előnyét 7-re tudta növelni, ezzel 4:11-es végeredménnyel nyerte a mérkőzést. Az éremért a hazai Songül Adikti-val küzd meg ma délután.

A legmagasabb olimpiai súlycsoportban duplán is érdekeltek voltunk, hiszen Ducza Anita mellett Kovács Mária is a 75kg-os súlycsoportban képviseli a magyar színeket. Elsőként Marcsi lépett a szorítóba Dariga Shakimova ellen. A PVSK versenyzőjének nehéz dolga volt a jó lábmunkával bíró kazakkal szemben. Az első menet pont nélkül végződött, majd a másodikban a kazak egy jobb csapottal megszerezte a vezetést. A következő menetben csak 1-1 értékelhető találatot láttak a bírák, így maradt a kazak vezetés(3:2). Az izgalmak javát ezen a mérkőzésen is az utolsó menet hozta, amikor is Kovács kiegyenlített majd átvette a vezetést, azonban Shakimova újabb találatával megint csak kérdőjelesé vált a mérkőzés végeredménye. A menet fináléjában egy jobb egyenes hozta meg a győztes pontot. Marcsi holnap azzal a bulgár Desislava Lazarova-val mérkőzik meg, akitől a tavalyi Uniós Bajnokság döntőjében jelentős bírói segítséggel kikapott.

Kovácsot a sarokban váltotta Ducza Anita. Az NYVSC színeiben versenyző Duczának a 81kg-os súlycsoportból lefogyasztó kínai világbajnokkal kellett szembe néznie. Tang Jieli elleni mérkőzésen Anita végig irányította a küzdelmet. Az első menetben sikerült megszereznie az első pontot,1:0. A következő etap is hasonlóan egy pontos magyar előnyt hozott, így összesítve már 2:0-ra emelkedet a különbség. Annak ellenére, hogy a harmadik menetben sok ütés volt és mindkét részről lehetett látni érvényes találatokat az eredmény maradt 2:0. (Az egész versenyre jellemző, hogy a bírók nagyon kevés találatot adnak meg, volt olyan mérkőzés, amelyen a 3. menet végén még 0:0 volt az állás.) Versenyzőnk az utolsó menetet is kiegyensúlyozott bunyóval hozta, amivel kialakult a 3:0-s végeredmény. Ma ő is a délutáni programban fog bokszolni a már jól ismert Anna Laurellel (SWE), akivel már több mint 10 alkalommal találkoztak a szorítóban.
                                        

Szuknai zsuzsanna

képgaléria
Miniszter Kupa 2. nap Miniszter Kupa 2. nap Miniszter Kupa 2. nap Miniszter Kupa 2. nap Miniszter Kupa 2. nap