2015.05.21 - Tajpej 2015. 5. nap

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Tajpej 2015

3. Junior és Ifjúsági Női Ökölvívó VB

Két biztos érem a VB-ről!

Az 5. napon 5 versenyzőnk is ringbe lépett. Ezek a küzdelmek már egytől egyig éremért zajlottak, a gyengébb versenyzők már kihulltak, így nem volt könnyű egyik csata sem. Takács
Tímeának azonban sikerült megnyerni a második mérkőzését is a világbajnokságon, így már biztos érmes. A sorsolásnak köszönhetően azt már korábban tudtuk, hogy a junior 80 kg-os Budai Vivien is érmes, ők ketten pénteken lépnek ringbe, hogy kiharcolják a döntőbe jutást.

Az eredmények:

Juniorok:

52 kg Nagy Angéla-Sandhu Mandeep India 0:3
Anginak a túlzott bizonyítási vágy lett a veszte. Végig harcolt, de olyan nyílt sisakkal, hogy sajnos sok ütést bekapott, és ezzel elment a mérkőzés.

60 kg Villás Veronika-Lin Ya Xuan Tajpej 0:3
Vera még az út elején van, de képességei alapján messzire eljuthat. Reméljük tud tanulni a VB-n tapasztaltakból, és az itt látottak motiválni fogják az otthoni munkában is.

80+kg Juhász Adrienn-Dyadyuk Julia Ukrajna 0:3
Adriennek is a rutintalansága lett a veszte. Végig aktív volt azonban több olyan helyzetet is kihagyott, ami pár év múlva már biztos nem fog előfordulni. Hatalmas szívvel harcolta végig a mérkőzést.

Ifjúsági:

60 kg Takács Tímea-Cheon Myeongseon Korea 3:0
Timi sokkal nyugodtabban, de mégis aktívan bokszolt a koreai lány ellen, aki egyáltalán nem tudta a saját stílusát érvényesíteni. A második menettől már csak a túlélésre ment. Ez sikerült is neki, azonban a győzelmet nem lehetett elvenni a halásztelki lánytól. Timi így két győzelem után már biztos érmes. A döntőbe jutásért svéd ellenfél vár rá.

75 kg Szokol Fanni-Kenney Iesha USA TKO 3 menet
Fanni sajnos már előre feladta fejben a mérkőzést. Az okát nem nagyon tudjuk, és ezen az sem változtatott, hogy az első menetet ő nyerte 10:9-re. A második menettől folyamatosan vonta ki magát a küzdelemből, aminek az lett a vége, hogy a harmadik menetben le is léptették.

A csütörtöki pihenőnap után pénteken már az elődöntők következnek, ahol két magyar lány lesz érdekelt:

Junior 80 kg Budai Vivien-Dina Islambekova Kazahsztán
Ifjúsági 60 kg Takács Tímea-Caroline Thour Svédország






 

képgaléria
Tajpej 2015. 5. nap