2015.03.31 - Tajpejbe utaznak a Vadmacskák!

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Világbajnokság vár a Vadmacskákra!


2015. május 15-24. között kerül megrendezésre a 3. AIBA Női Junor és Ifjúsági Ökölvívó Világbajnokság. A versenynek a távoli Tajpej ad otthont, így hosszú utazás vár a magyar válogatottra. A csapat 12 versenyzővel kezdi meg a felkészülést. A versenyzők már túl vannak egy-két nemzetközi tornán, ahol fel tudtuk mérni a felkészültségüket. A nagy távolság miatt szűkített csapattal utazunk, de aki most nem tagja az utazó keretnek, az sem ülhet a fenekén, mert nyáron EB-t rendezünk Keszthelyen, ott pedig nagy létszámú csapattal fogunk harcba szállni.

Az eddigi 2 világbajnokságon összesen 1 ifi aranyérmet (Szatmári Petra 2013), 2 ifi bronzérmet (Váry Lili 2011, Banicz Vivien 2013) és 2 junior bronzérmet (Nagy Kitti 2011, Csősz Nikolett 2011) szereztek az elődök. Reméljük sikerül tovább növelni az érmeink számát, bár ez egyre nehezebb az erősödő nemzetközi mezőnyben.

A magyar csapat:

Juniorok:


46 kg Károlyi Gabriella (Ring SK Kaposvár, Edző: Vajmi Csaba)
Gabi az idei évben Szerbiában és Németországban is jól szerepelt, reméljük a VB-n is a tőle megszokott harcias bunyót hozza majd.


52 kg Nagy Angéla (DVSC, Edző: Salánki László)
Angi tavaly szeptemberben mutatkozott be először a válogatottban, és folyamatos fejlődést mutat az ökölvívása. Idén a szerb és a német tornán is tudott meccset nyerni.


60 kg Villás Veronika (KSI, Edző: Balzsay Károly)
A KSI fiatal tehetsége most készül első nemzetközi megmérettetésére.


63 kg Gáll Bernadett (Gyevát-Sopron, Edző: Egresits Tamás)
A tavalyi junior EB-n elsőévesként bronzérmes Berni is több külföldi tornán és edzőtáborban formálódott. Jó formában várja a viadalt.


80 kg Budai Vivien (KSI, Edző: Balzsay Károly)
Vivi erős lány, ez látszott a németországi Queens Cup versenyen is. Ha a válla rendben lesz, nagy harcra számíthatunk tőle.


80+kg Juhász Adrienn (Halásztelek, Edző: Csipkés Barnabás)
Adrienn is a Queens Cup versenyen mutatkozott be a válogatottban. Bombázó erejű ütéseit meg fogják szenvedni az ellenfelek.

Ifjúsági:


48 kg Kalmár Beatrix (Kecskemét SC, Edző: Németh János)
Betti rutinos versenyző, már a junior korcsoportban is tagja volt a válogatott keretnek. Jó ütemérzéke és szeme van a bokszhoz, reméljük tudja kamatoztatni.


51 kg Viglási Alexandra (Varjú BC, Edző: Varjú György)
Alexandra a csapat legrutinosabb tagja már a második világbajnokságára készül, igaz hogy az egyik legnehezebb súlycsoportban kell helytállnia. Szorgalma és tudása alapján bármire képes lehet.


57 kg Mezővári Kinga (Sárospatak, Edző: Krai Csaba)
Kinga is rutinos, EB-t, VB-t megjárt versenyző. A németországi tornán olyan erényeket is megcsillogtatott, ami bebiztosította helyét a csapatban.


60 kg Takács Tímea (Halásztelek, Edző: Csipkés Barnabás)
Timi is tagja volt a tavalyi EB csapatnak, igaz akkor még 64 kg-ban. A Szilézia Kupán, és a Quenns Kupán is jó formában bokszolt. Igazi pitbull a ringben, ezért nem szeretnek ellene bokszolni.


64 kg Pap Dorina (Zugló-Madárfészek, Edző: Kiss András)
Dorina is túl van 2 nemzetközi tornán, így nem fog neki fejfájást okozni a nemzetközi mezőny. Harciasságának meglehet az eredménye.


75 kg Szokol Fanni (Ring SK Kaposvár, Edző: Vajmi Csaba)
Fanni juniorként bronzérmet szerzett Assisiben az EB-n. A Szilézia Kupán ráadásul otthonában verte meg az EB ezüstérmes lengyel lányt. Idei legnagyobb mérkőzését a világbajnok és ifjúsági olimpiai ezüstérmes Nien Chien Chen (Tajpej) ellen bokszolta. Fanninak senkitől nem kell tartania a jelenlegi mezőnyben.

 

képgaléria
Tajpejbe utaznak a Vadmacskák!