2013.04.25 - Szebelédi Renáta újabb címmérkőzésre készül.

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés


 Szebelédi Renáta látványos címvédő mérkőzésre számít

A WBC légsúlyú világelsője, Szebelédi Renáta május 19-én Japánban védi övét, éspedig a helyi Shindo Go ellen. A felkészülés már folyik. A Feja Promotion 19 éves bajnoknője már a meccs hivatalos bejelentése előtt edzésbe állt, s az elmúlt héten Németországban is eltöltött egy hetet, ahol a GBU és a WIBF minimumsúlyú vb-meccsre készülő Özlem Sahinnal (14 győzelem – 0 vereség – 1 döntetlen) tudott sparringolni.

„Pont jókor jött ez az egy hét, mert kiszakított az otthoni munka monotonitásából, és mivel régen nem volt mérkőzésem, a ringrozsdát is leráztam magamról” – fogalmazott Szebelédi Renáta a monokli.com oldalnak. „A kesztyűzések mellett voltak szakmai, erőnléti és erősítő edzéseink, úgyhogy esténként nem kellett ringatni, és az izomláz sem került el.”

A 25 éves ellenfél képességeivel – a Mariana Juarez elleni küzdelméből kiindulva – tisztában van a magyar lány, erős, jó bokszolónak tartja, és látványos mérkőzésre számít ellene.

„Hozzám hasonlóan férfias stílusú, agresszív ökölvívó, aki előrefelé szeret bokszolni” – folytatta a budapesti amazon. „A statisztikája alapján ugyan nincs gond az ütőerejével, de ez csak a szorítóban fog kiderülni. Azt vettük észre, hogy kicsit lógatja a kezét, úgyhogy meg kell majd próbálnom minél többször keresztbeverni. Látványos küzdelemre számítok, és nem tartok attól, hogy Japánban kell megvédenem az Olaszországban szerzett címem. Úgy kell majd bokszolnom, hogy ne érhessen meglepetés.”

Szebelédi Renátának korábban voltak gondjai a fogyasztással, nem véletlen, hogy magasabb súlyban is voltak címmérkőzései. De ez már a múlté.

„Stuttgartban boksznadrágban, és felsőben 51 kiló voltam, azaz fürdőruhában már egy hónappal a mérkőzés előtt be tudnék mérni. Ez nagyon jó, mert ha a fogyasztással nem kell bajlódnom, több erőm marad a ringben” – mondta. „Tavaly még iskolába jártam, ezért a táplálkozásom sem volt tökéletes. Így utólag bevallhatom, hogy sok extra munkát kellett végeznem a súlyhozás végett.”

A bajnoknő felkészülésébe még egy hét külföldi edzőtáborozás van beiktatva: hamarosan Tel Avivba (Izrael) utazik, hogy az ottani hölgyekkel tudjon sparringolni, de a csapattal tart a vecsési Szűcs Szabina is, akinek a stílusa nagyon hasonlít a japán kihívóéra.

Forrás:monokli.com

képgaléria
Szebelédi Renáta újabb címmérkőzésre készül.