2012.10.28 - Szebelédi Renáta a WBC világbajnok!

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés


 Szenzáció: a WBC világbajnoka Szebelédi Renáta!



A Boksz Világtanács (WBC) légsúlyú „interim” világbajnoka lett Szebelédi Renáta, miután a 19 esztendős budapesti hölgy szombat este az olaszországi Venetóban kiütötte Simona Galassit. A betöltetlen címért folyó küzdelem a 3-ik menetben, TKO-val fejeződött be.

Már az előjelek is kedvezőek voltak, már ha lehet ilyet mondani, mivel az olasz partner – szokásuktól eltérően – kellő időt biztosított a magyar félnek a felkészülésre, ugyanis kifejezetten Szebelédit, s csakis Szebelédit akarták ellenfélnek. Ennek oka az volt, hogy a két bokszolónő idén áprilisi első mérkőzése kiemelkedő színvonalú és végletekig kiélezett összecsapás volt, amely visszavágóért kiáltott. Az olasz tévé által is közvetített első mérkőzésen mindkét versenyző közel állt az idő előtti győzelemhez, de végül Simona Galassi nagyon szoros egyhangú pontozással (96-94, 96-94, 96-94 arányban) diadalmaskodott, mellyel megvédte az IBF nagylégsúlyú vb-övét. Bár a Szebelédi-csapat soha nem kiáltott csalást, tudni kell, hogy az ítélet lehetett volna fordított is.

Az olasz partner által biztosított felkészülési idő ráadásul több héttel kitolódott, ugyanis a visszavágó mérkőzés időpontját nem is egyszer módosították. Ám ez nem zavarta meg a magyar ökölvívót, mivel saját bevallása szerint így több idő maradt az első mérkőzésen észlelt hibák kijavítására, ráadásul miután a második mérkőzést egy súllyal lejjebb, légsúlyban (50,8 kg) rendezték, a fogyasztás után lett elég ideje a szervezetének erőben is utolérnie magát. És szombaton ez az erő döntött!

A WBC (Boksz Világtanács) betöltetlen „interim” légsúlyú vb-övéért kiírt szombat esti mérkőzésen Szebelédi Renáta már az első körben egy szenzációs balhoroggal padlóztatta olasz ellenfelét, aki csak nagy nehézségek árán tudta folytatni a találkozót. A második körben Galassi a túlélésre törekedett, sokat fogott, dulakodott, de a következő menetben Szebelédi megbüntette. A magyar lány kiszabadulva a tarján öleléséből egyre többször, és egyre tisztában talált. Galassi – boksznyelven szólva – fejen és testen is „megvolt”, számolatlanul nyelte az ütéseket, amikor a mérkőzést vezető bíró TKO-val félbeszakította az egyenlőtlenné vált küzdelmet. Szenzációs győzelem!

Ezzel a sikerrel a magyar lány történelmet írt, s a sikerszériája még tovább folytatódhat, akár rövid időn belül is.

A WBC-nek ugyanis jelenleg nincs „rendes” világbajnoka”, ám a korábbi címvédő, a mexikói Mariana Juarez (35-6-3) december 22-én ismét célba veszi a zöld övet. Ellenfele még nincs, de mivel Szebelédi „interim” bajnokként hivatalos kihívó lett, csak az idő rövidsége akadályozhatja meg az év végi Juarez – Szebeledi mérkőzést. Ebben az esetben egy tavaszi dátum elérhetőnek tűnik, főleg, ha Juarez ismét megszerzi a címet, mivel a mexikói lány átlag 3 hónaponként bokszolni szokott.

 

Forrás: monokli.com
 

képgaléria
Szebelédi Renáta a WBC világbajnok!