2011.07.06 - Szebelédi Renáta profi világbajnok!

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés

Vb-cím Németországból, pontozással: Szebelédi Renáta megcsinálta

 

A Profibox Promotion harmatsúlyú versenyzője, Feja Tibor tanítványa megcsinálta azt, ami sokak szerint lehetetlen; Szebelédi Renáta pontozásos győzelmet aratott Németországban, s ezzel megszerezte meg a WBF szervezet harmatsúlyú vb-övét.

Sajnos ritkán örülhetnek a magyar profi ökölvívók külföldi sikereknek, ám azért évente be-becsúszik egy-egy zajosabb siker. A teljesség igénye nélkül, Nagy „Hóhér” József Dél-Afrikában, Molnár Attila Belgiumban, Nagy István Olaszországban vagy Kassai Ignác Angliában aratott diadala sokak számára lehet emlékezetes a közelmúltból, s a lista szombaton Szebelédi Renáta győzelmével bővült.

A fiatal budapesti ökölvívónő nagyon optimistán várta a Lemgo-i mérkőzést, ugyanis nem csak volt ideje rendesen felkészülni, de végre saját súlyúban bizonyíthatott vb-meccsen. Nos, sikerült neki, nem is akárhogyan, hanem klasszisteljesítményt nyújtva abszolválta a Pia Mazelanik (12-4-1) elleni összecsapást!

A nyitó menet még eléggé kiegyenlített volt, Szebelédi inkább csak kóstolgatta a német lányt, de a folytatásban felpörgött, és a 2-3-4. menetekben, testen és fejen is igen komoly verésben részesítette. Az 5. menetben Mazelanik igyekezett feltartóztatni Renáta rohamait, és ebben a szakaszban ő is több pontos ütéssel beköszönt. A szünetben Feja Tibor kérte is tanítványát, hogy jobban ügyeljen a védekezésre, mert a meccs még nem dőlt el.

A magyar hölgy szófogadó volt, ugyanis a hatodik menetben az addigi legnagyobb fölényét harcolta ki, melynek csúcspontja az volt, amikor a második perc elején egy parádés balcsapottal padlóra küldte ellenfelét. Mazelanik könnyedén felállt, folytatta a meccset, de a szünetig tovább nyelte Szebelédi pofonjait.

A folytatásban Szebelédi – a biztos előnye tudatában – nyugodtabban, megfontoltan bunyózhatott, így Mazelanik kicsit kijöhetett a szorításból. A német lány a 9. menetben igyekezett aktívabb lenni, számos szép ütést mutatott be, míg Renáta találatai látványosabbak voltak. A záró szakaszban Renáta ismét rákapcsolt, és a hajrában Mazelanik egyszer bajba is került.

A tíz menet után mindenki tudta, hogy ki volt a jobb ezen az összecsapáson, ám az ökölvívó mérkőzéseket a pontozóbírók értékelik, és legalább két ítész egyforma döntése kell egy küzdelem megnyeréséhez. Végül a luxemburgi, a német és a magyar pontozó is Szebelédi Renátát (12 győzelem – 8 vereség) jelölte meg győztesnek, azaz egyhangú pontozással diadalmaskodott, s lett a WBF szövetség harmatsúlyú világelsője. (A magyar pontozó 97-92-re adta Renátának a győzelmet.)

„Kimondhatatlanul boldog vagyok, hogy idegenben is sikerült megszereznem ezt az övet. Szavakkal nem tudom kifejezni, hogy most mit is érzek” – mondta a küzdelem után közvetlenül Szebelédi Renáta, akinek a szűkebb családja a helyszínen szurkolta ki a győzelmet.

„Egyértelmű volt, hogy Reni megnyerte a mérkőzést, de csak az eredményhirdetés után mertünk örülni” – értékelt Feja Tibor. „Nagyon sokat dolgoztunk ezért a sikerért, és nagy csalódás lett volna, ha nem értékelik megfelelően a küzdelmet.

Forrás: www.monokli.com

képgaléria
Szebelédi Renáta profi világbajnok!