2013.03.04 - 5. Girls Box Cup

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés


 5. Girls Box Cup, Hamburg

1 arany és 4 ezüst a magyar csapat eredménye

A döntők:

5 versenyzőnk volt érdekelt a vasárnapi döntőkben, sorrendben az ifi Wurst Nikolett, a junior Hegedűs Diána, az ifi Nagy Kitti és Szatmári Petra, valamint a felnőtt Ancsin Kata. Aranyérmet egyedül a junior Hegedűs Dianának sikerült begyűjtenie, a többieknek az ezüstérem jutott. A döntők részletesen:

Ifi 51 kg Wurst Nikolett- Hanne Ulvund Norvégia 9:15
Nikire a döntőben a rutinos norvég versenyző várt, aki már az elődöntőkben is megcsillogtatta tehetségét az azeri versenyző legyőzésével. A kőszegi lány végig nagy csatában volt ellenfelével,egy percre sem lankadt a lendülete. Ha a norvég győzelme nem is, a nagyarányú pontkülönbség mindenképp túlzó volt.

Junior 70 kg Hegedűs Diána-Sabah Moukdir Németország 17:5
Dina egy lengyel versenyző legyőzésével jutott a döntőbe, ahol a brémai Moukdir várt rá. Dina nem bízta a szerencsére a mérkőzés kimenetelét, végig nagy iramban támadva őrölte fel ellenfelét, akire a befejező menetben a bíró is számolt a foggumi sorozatos kiköpéséért. A meccs végi gongszó a német lánynak a megváltást, nekünk pedig a nap egyetlen aranyérmét jelentette.

Ifi 57 kg Nagy Kitti-Josefin Persson Svédország 9:11
A meccs képe alapján nemcsak minket lepett meg a végeredmény, hanem a vezetőbírót is, aki először Kitti kezét emelte fel, majd fejcsóválva a svéd lány karját. A kemény csatában jobb volt Kitti szerintünk. Akit érdekel megnézheti az alábbi linken, és eldöntheti maga is. A menetek külön külön vannak feltöltve. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=w810M_cLX2c

Elit 81 kg Szatmári Petra-Sarah Scheurich Németország 7:20
Az ifi korcsoportba tartozó Petra a nála 2 évvel idősebb német lány ellen lépett ringbe, aki legalább fél fejjel magasabb volt a bajai versenyzőnél. Egy hónappal ezelőtt Petra nagyon szépen bokszolt a hasonló adottságú Nagy Timivel, abban bíztunk hogy azt a formáját fogja Petra megismételni. Sajnos nem sikerült. Habár végig harcolta a négy menetet, azonban fejben nem tudott felpörögni teljesen a meccsre, így sajnos azt kell mondanunk, hogy reális eredmény született.

Elit 51 kg Ancsin Katalin-Sarah Bormann Németország 8:9
Kata két nyert meccsel jutott a döntőbe, ahol a hasonló stílusban bokszoló német lánnyal hatalmas bunkerbunyóba kezdtek. Bár sok ütést indított mindkét versenyző, tiszta találat kevés volt a zárt védekezések miatt. Azt elhiszem hogy nehéz lepontozni egy ilyen meccset, de a negyedik menet utolsó másodpercében benyomott német találat azért felborzolta idegeinket, pláne hogy Katáé volt a találat, nem pedig fordítva. Így Kata egy ezüstéremmel, és három fontos nemzetközi mérkőzéssel lett gazdagabb.

Összesen a 11 versenyzőnk 1 arany, 4 ezüst és 4 bronzéremmel térhetett haza, valamint számtalan sparringlehetőséggel. A verseny a nyári Uniós EB felkészülési programjának első fontos állomása volt. Az Uniós Országok Bajnokságát július 1-től rendezik Keszthelyen, és idén először mindhárom korosztály (junior, ifi, elit) elindulhat a tornán.

Seres Attila
womanbox.hu

képgaléria
5. Girls Box Cup 5. Girls Box Cup 5. Girls Box Cup
kapcsolódó versenyzők