2013.03.02 - 5. Girls Box Cup

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés


 5. Girls Box-Cup

Hamburgban 5. alkalommal rendezik meg a Girls Box-Cup elnevezésű női ökölvívó tornát. A kezdetben helyi versenynek induló tornára az idei évben már 11 ország 165 versenyzője nevezett,többek között Azerbajdzsán, Lengyelország, Svédország, Svájc, Ausztria, Dánia, Hollandia, Magyarország, Belgium, Csehország valamint számos német klub. A rendező BC Hanseat Boksz Klub komoly feladatot vállalt magára a verseny megszervezésével, ezért minden tiszteletet megérdemelnek.

A 11 fős magyar csapat Dr. Szendrő Zsolt vezetésével először vesz részt ezen a rendezvényen.

A magyar csapat:
Junior:
46 kg Betóri Barbara Sárospatak
70 kg Hegedűs Diána Vecsés SE
Ifi:
48 kg Gál Mónika Szeged BC
51 kg Wurst Nikolett Fitt-Box Kőszeg
57 kg Nagy Kitti NYVSC
75 kg Kaszanyi Fanni DVSC
81 kg Szatmári Petra Baja
Elit:
51 kg Ancsin Katalin KSI
54 kg Kalderás Erika Szolnok-Damjanich
60 kg Csombor Vivien KSI
75 kg Nagy Tímea DVSC

Edzők: Seres Attila, Nagy Lajos
Bíró: Horváth Edit

1. nap
A torna déután 5-kor kezdődőtt a mérlegeléssel, majd a sorsolás után este 9-kor megkezdődtek a mérkőzések is. Az első napi program éjjel 1 órakor ért véget, hiszen rögtön 17 mérkőzést játszottak le a lányok.

A magyar meccsek:

Elit 51 kg Ancsin Katalin-Nadia Barriga Németország
Kata végig fölényben bokszolt az egzotikus német lány ellen, akinek kiszámíthatatlan mozgása azért folyamatosan éberségre ösztönözte versenyzőnket. Az elődöntőben a svéd Norah Guzlander vár rá.

Elit 60 kg Csombor Vivien-Melissa Bulut Ausztria 9:15
Vivien a mai napon nem az OB-n mutatott formáját hozta. Bár többször szépen talált, védekezési hibái miatt folymatosan lehetőséget adott ellenfelének a pontgyűjtésre.

Elit 54 kg Kalderás Erika-Pinar Yilmaz Németország 4:10
Erika az istenért nem akart ütni, úgy pedig nehéz meccset nyerni. Mivel a másik lány egy kicsivel többet mutatott a ringben így pontozással megnyerte a mérkőzést. Erika a kapott 4 pontot az utolsó menetben szerezte, ha előbb el kezd bokszolni, nyerhetett volna.

A második versenynapon 2 programban zajlik a verseny, 11 óra és 17 órás kezdettel. A magyar csapatból Szatmári Petra kivételével mindenki ringbe lép.

képgaléria
5. Girls Box Cup