2013.03.03 - 5. Girls Box Cup

Vissza a kezdőoldalra
Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni!
Belépés


 5. Girls Box Cup, Hamburg

5 magyar döntős az 5. Girls Box Cup versenyen

Az elődöntők:

A szombati versenynap is maratoni hosszúságúra nyúlt, hiszen a 11 órakor kezdődő csatáknak este 23 órakor lett vége. Az embert próbáló napon 45 hivatalos küzdelmet láthatott a közönség.

A magyar csapat szereplése:

Junior 46 kg:
Betóri Barbara-Duygu Sahin Németország
Az első ringbelépőnk a délelőtti programban a sárospataki lány volt, aki először szerepelt a válogatottban. Az első két menetben kicsit óvatos volt, a harmadik menetben végre beindult, és úgy bokszolt ahogyan azt vártuk tőle. Ha az első menettől fogva pörgősen bunyózik, győzhetett volna, így a német lány kezét emelték fel a végén.

Junior 70 kg:
Hegedűs Diána-Paulina Sobieska Lengyelország
A tavalyi junior EB ezüstérmes vecsési lány az EB döntőben nem tudott kiállni az akkori lengyel versenyző ellen betegsége miatt, így most szeretett volna revansot venni. Bár az ellenfél nem ugyanaz volt, mint az Eb-n, a revans sikeres volt. Dina az első menet végére bemelegedett, és a végén az is kétséges volt, hogy végig megy e a mérkőzés. Ezzel a győzelemmel kiharcolta a döntőbe jutást, ahol német ellenfél vár versenyzőnkre.

Ifjúsági 48 kg:
Gál Mónika-Fabiana Bytygi Csehország
A harcos szegedi lány végigtámadta a 4 menetet, azonban védekezési hiányosságai miatt nem tudott jelentős előnyre szert tenni. A 3:2-es vereség azért bosszantó, mert egy kicsivel zártabb bunyóval sima győzelmet arathatott volna.

Ifjúsági 57 kg:
Nagy Kitti-Justine Mörl Németország
Szegény német lánynak nincs szerencséje a magyarokkal. Először 51 kg-ban Wurst Niki, majd a tavalyi EB-n 54 kg-ban Kalderás Erika, most pedig 57 kg-ban Kitti verte el a hazaiak reménységét. Kitti nagyon szép, higgadt iskolaboksszal hozta ezt a meccset, győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben. A döntőben svéd ellenfél vár EB és VB bronzérmes versenyzőnkre.

Ifjúsági 75 kg:
Kaszanyi Fanni-Olivia Maky Németország
A debreceni bokszoló hatalmas csatát vívott a hasonló stílusú némettel, a harmadik menetben reménykedtünk is egy idő előtti befejezésben, mivel egy orrbavágás után erősen el kezdett vérezni a német lány, azonban sikerült felszívnia magát, és az utolsó menetben már Fanni orrát kellett törölgetnünk. A parázs közönségmeccset a német lány nyerte, Fanninak a bronzérem mellett a közönség elismerő tapsa jutott.

Elit 51 kg:
Ancsin Katalin-Jana Juranova Csehország
A zsűri által eltévesztett sorsolási jegyzőkönyv miatt végig egy svéd lány ellen készültünk, csak a meccs előtt fél órával derült ki, hogy a cseh Juranova lesz az ellenfél. Kata pár perc alatt átállt az új helyzetre, ami a cseh lánynak kevésbé sikerült. A két lány eddig háromszor bokszolt egymással, mind a három meccs Usti nad Labemben volt, ahol a cseh lányt látták jobbnak a bírók. Így Kata megfogalmazása szerint -"Már kijárt egy kiadós verés a cseh lánynak". Nos a verést meg is kapta, hiszen Kata minden menetet megnyerve 19:8-as pontozással hozta a meccset. Be kell valljam, én ilyen jól még nem láttam bokszolni versenyzőnket. Katára a döntőben német lány vár.

Elit 75 kg:
Nagy Tímea-Andrea Strohmayer Németország
Timi ellenfele az a Strohmayer volt, aki a Kovács Máriát győzte le a tavalyi kvalifikációs VB-n, ezzel megfosztva Marcsit az olimpiai reményektől. Timit az első két menetben szinte meg sem tudta ütni a német lány, nagyon okosan kinntről bokszolva hosszú egyenesekkel gyűjtötte a debreceni a lány a pontokat, a harmadik menetben kicsit feljött Strohmayer, a negyedik menet volt a német lányé. A meccs összképe alapján számunkra meglepetés volt a hazai versenyző győzelme. Annyi haszna mindenképp volt a meccsnek, hogy láttuk azt, hogy Timi semleges pályán simán meg tudja oldani ezt a feladatot.

A mérkőzések között még lehetősége volt sparringolni Wurst Nikinek, Kalderás Erikának és Csombor Viviennek is német ellenfelekkel szemben.

A vasárnapi döntőben a junior Hegedűs Diána, az ifi Wurst Nikolett, Nagy Kitti, valamint a felnőttek között Ancsin Katalin, és Szatmári Petra fog ringbe lépni.

képgaléria
5. Girls Box Cup 5. Girls Box Cup